Şcoala cu
bune practici

54 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Engleza pentru educaţie şi integrare europeană

Vineri, 7 octombrie 2005, între orele 930 – 1730, la Palatul Cotroceni s-a desfăşurat Conferinţa Internaţional㠄Engleza pentru educaţie şi integrare europeană”, eveniment organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Uniunea vorbitorilor de limba engleză din Marea Britanie, sub patronajul Preşedinţiei României, pentru a sărbători 125 de ani de legături diplomatice româno-britanice.
În cuvântul de deschidere a conferinţei, dl Traian Băsescu, preşedintele României, a subliniat nu numai importanţa tot mai mare pe care a dobândit-o studiul limbii engleze în învăţământul universitar şi preuniversitar, ci şi faptul că interesul de necontestat al românilor pentru limba engleză completează în mod fericit imaginea unui popor francofon, deschis tuturor înnoirilor reuşind şi astfel să facă dovada că locul său este în Uniunea Europeană.
Ministrul Educaţiei, domnul Mircea Miclea, a prezentat o situaţie statistică a situaţiei studiului limbilor moderne în ţara noastră, structurată pe cicluri şcolare(primar, gimnazial, liceal, universitar) arătând că un număr de 2.500.000 de elevi studiază limba engleză.
Din Regatul Unit al Marii Britanii a participat Lordul Alan Watson de Richmond, preşedintele ESU şi preşedinte al Fundaţiei Cambridge. English Speaking Union(Uniunea vorbitorilor de limba engleză) România este o organizaţie nonguvernamentală, care are ca scop crearea unei înţelegeri mondiale prin folosirea limbii engleze prin extinderea şi diversificarea programelor sale.
În prima sesiune a conferinţei d-na prof. dr. Anca Colibaba, preşedintă a Fundaţie EuroEd Iaşi, a arătat că succesul parteneriatelor depinde de abilitatea de a folosi o limbă străină în negocierea proiectelor şi, că majoritatea proiectelor internaţionale din instituţiile româneşti au ca mijloc de comunicare limba engleză; rezultatele celui mai recent eurobarometru care analizează limbile străine vorbite în România, a arată că peste 40% dintre români declară că vorbesc engleza şi o pot folosi în activitatea lor.
A doua sesiune a avut ca temă impactul cultural al limbii engleze, acesta ocupând locul întâi în lume, ca mijloc de comunicare. D-na Valerie Mitchell a arătat că ESU este inima acestei expansiuni unice având ca scop răspândirea prieteniei şi înţelegerii, încheind cu un citat din Prof. Veronica Focsăneanu: ”English is whatever it can be:
A bridge, a tool, a key.”
(Engleza este orice ar vrea să fie:
Un pod, o unealtă, o cheie)
În a treia sesiune a conferinţei cu tema „Valoarea educaţională a folosirii limbii engleze în dezbaterile publice”, cele două echipe de dezbateri, una formată din elevi din Marea Britanie şi alta din elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, au arătat importanţa calităţii dezbaterilor într-o societate democratică, susţinând pro şi contra, argumente pe o temă dată.
Seara, participanţii la conferinţă au fost invitaţi la recepţia oferită de ambasadorul Marii Britanii, la reşedinţa sa.
Dintre oaspeţii străini au făcut parte Lordul Alan Watson – preşedintele ESU; dl. Quinton Quayle – ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, d-na Valerie Mitchell – director general al ESU, d-na Panic Branka – preşedinte ESU pentru Serbia şi Muntenegru.
Dintre participanţii români au făcut parte directori, secretari, experţi şi consilieri din Ministerul Educaţiei şi Cercetării, profesori universitari, inspectori şcolari, profesori din învăţământul preuniversitar, redactorii ai unor ziare şi reviste de prestigiu, autori de manuale, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi industrie.
Această conferinţă internaţională, la care am avut onoarea să particip, împreună cu alte activităţi organizate de diferite instituţii în colaborare cu Consiliul Britanic a reuşit pe deplin să întregească imaginea României.

Propusa de:
Mariana, Schelker
Colegiul National "Aurel Vlaicu"
Orastie, Hunedoara

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: emil | 03.11.2005 13:42 | 1895 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN