Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Dezbateri online asupra prevenirii violentei in scoli

Portalul European VISIONARY
Dezbateri online asupra prevenirii violentei in scoli (sursa: hotnews.ro)

Un consortiu format din cinci organizatii academice si non-profit din Germania, Franta, Spania si Romania lanseaza portalul VISIONARY – un Portal European despre Violenta in Scoli - www.bullying-in-school.info.
Portalul contine informatii care contribuie la prevenirea violentei in scoli si vizeaza diferite grupuri, precum profesori, parinti, elevi, specialisti in domeniu etc.
Pentru a asigura un acces cat mai mare la informatii, portalul VISIONARY este disponibil in cateva limbi europene - engleza, franceza, germana, romana, spaniola, daneza, finlandeza si portugheza.
"Scopul portalului este de a furniza informatii despre hartuirea verbala si violenta in scoli, precum si studii de caz, exemple de bune practici pentru prevenirea acestui fenomen, cercetari si alte resurse disponibile pe Internet.
De asemenea, portalul pune la dispozitie o platforma pentru utilizatorii interesati sa impartaseasca idei si experiente cu colegi din diferite tari." a declarat Prof Dr Reinhold S. Jäger, Directorul Centrului de Cercetari Educationale, Universitatea Koblenz-Landau, Germania.
Comisia Europeana, guverne, comunitati, institutii publice, scoli, precum si alte organizatii au facut eforturi substantiale in ultimii ani pentru a dezvolta si implementa programe si activitati de prevenire si combatere a violentei in scoli. In prezent, este asigurat accesul la o gama larga de abordari, materiale si cazuistica din acest domeniu.
Prin urmare, provocarea nu este localizarea informatiei, ci sintetizarea numarului mare de concepte, programe si materiale disponibile. Internetul aduce aceasta problema la o alta dimensiune. Pe langa faptul ca ofera un acces mult mai bun la informatii si materiale, permite utilizatorilor sa interactioneze prin intermediul forumurilor, listelor de e-mail si chat-urilor.
In ciuda tuturor diferentelor dintre tari, cum ar fi istoria, cultura, traditiile, sistemul educational, abordarile psihologice, multe din problemele-cheie ale violentei in scoli sunt comparabile. "Initiativa VISIONARY se bazeaza pe ideea ca ceea ce expertii si practicienii fac in unele tari, poate fi de folos si pentru altii." a declarat Oana Mateescu, PR Manager, Fundatia CONCEPT, Romania.
Portalul VISIONARY face parte din proiectul international VISIONARIES-NET, finantat de Uniunea Europeana prin programul Socrates, componenta Minerva.
Partenerii din cadrul acestui proiect sunt: Centrul de Cercetari Educationale, Universitatea Koblenz-Landau, Germania; Forumul European pentru Securitate Urbana, Franta; Fundatia CONCEPT, Romania; Universitatea din Cordoba si Universitatea din Sevilla, Spania.
Pentru informatii suplimentare, contactati Fundatia CONCEPT, tel: 021-311 12 52, fax: 021-311 12 53, persoana de contact Monica Cugler, e-mail: mcugler@concept.ro, sau vizitati www.bullying-in-school.info

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 02.02.2006 23:15 | 2107 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN