Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Subiectele si baremele de corectare (la Teste si Bac) sufera modificari importante

Bacalaureatul se simuleaza in luna aprilie

Luni reincepe scoala pentru 3,5 milioane de elevi, iar Ministerul Educatiei a decis sa modifice subiectele de examen pentru cei 500.000 de candidati la testarea nationala si Bacalaureat.
Maine este ultima zi de vacanta, dar zeci de mii de elevi si profesori au venit si intre semestre sa recupereze materia pierduta in perioada grevei generale sau a gerului.
In zilele de 2, 3, 6 si 10 martie este programata simularea probelor de testare nationala, cate o proba de doua ore, in fiecare zi, astfel incat sa poata participa cat mai multi elevi si la toate disciplinele. In luna aprilie, in zilele de 3, 4, 6 si 11, vor fi programate simulari la probele de Bac, cate trei ore pentru fiecare. Nici o sesiune nu este obligatorie, dar scolarii trebuie sa stie ca anul acesta subiectele si baremele de corectare sufera modificari importante, deci au tot interesul sa se prezinte la simulari, iar notele nu se pun in catalog.
Adrian Stoica , directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare, a acceptat sa “scape” pentru cititorii “Libertatea” cateva din secretele viitoarelor examene: “O noutate importanta este modificarea baremelor de corectare a raspunsurilor: acum vor fi mai explicite, ca sa se poata puncta orice raspuns corect. De pilda, la Matematica, si la testare, si la Bac, in prima parte a subiectelor se cereau doar raspunsurile. Acum se va cere si rezolvarea problemelor, iar fiecare operatiune va fi punctata. Astfel, chiar daca elevul greseste la sfarsit, va lua totusi o parte din punctaj. Subiectele de la Geografie si Istorie vor fi despre temele mari: formele de relief, localitati sau rauri importante, evenimente si personalitati istorice semnificative etc. Nimic de amanunt. Dar se va cere relationarea acestora. La Bac, la proba la Romana este posibil sa se ceara argumentarea pro si contra a unei afirmatii. Va fi punctata parerea elevului cu argumente, indiferent daca opinia este buna sau nu. Este posibil ca in locul unei poezii la prima vedere sa fie un text, iar la subiectul principal, in loc de proza sa fie un subiect din poezia studiata. Un posibil subiect ar putea fi caracterizarea a doua personaje, in loc de unul, ca pana acum. O alta premiera va fi interpretarea unor grafice sau tabele, la proba de Matematica”.
(sursa: Libertatea)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 11.02.2006 22:40 | 8763 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (14)

0 0

12.02.2006 12:42 mioarapetrescu

era bine daca acest lucru era cunoscut de mai multa vreme

Cu 3 luni inainte de Bac , copii sunt pregatiti pentru un tip de examen care se poarta de 3 ani............Sa speram ca cei din minister vor face ceva bun !

0 0

12.02.2006 12:43 grigore_geta

Am langa mine o eleva de-a XII-a si zice ca stirea e "taaare" si ideea de subiecte la lb. rom la fel! Succes tuturor!

0 0

12.02.2006 12:43 anne_marie

stie cineva daca modificarile vor fi doar la lb romana si matematica la Bac? dar restul materiilor?



0 0

12.02.2006 12:51 floricaion - Autor

Adrian Stoica , directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare, a acceptat sa “scape” pentru cititorii “Libertatea” cateva din secretele viitoarelor examene. Deci, urmeaza sa apara toate precizarile, cu siguranta se refera la toate discilinele ca care se sustin probe de verificare, atat la Teste Nationale cat si la Bacalaureat.

0 0

12.02.2006 15:27 babanu_razvan

parerea mea si a multora dintre cei ca mine(elevi)este foarte proasta despre acest sistem pe noi,elevii,nu ne intreaba nimeni macar sugestiv...ce parere avem cum ne-ar conveni si noua...

revenind la noul barem de corectare eu zic ca va vi o mare pierdere de timp in special pt participantii la examen...la asta nu s-a gandit nimeni...

0 0

12.02.2006 15:36 anne_marie

cred ca e prea repede sa criticam aceste schimbari cand nici macar nu le cunoastem in totalitate

sa asteptam lamuriri



0 0

12.02.2006 20:34 costicagheorghe

Cind vor fi cunoscute toate secretele examenelor?

Ar fi bine sa se precizeze public inainte de simulare fiecare modificare in sistemul de evaluare la teste si bac, cu mediatizare puternica.

0 0

12.02.2006 21:21 catalin_acsinte

si eu cred ca trebuie consultate cadrele didactice si elevii. Dar face cineva acest lucru? (ma refer la cei din minister)

Speram sa fie schimbari in bine, sa eliminam si fraudele care pot aparea.

0 0

14.02.2006 10:25 iuliradu

de ce oare elevii trebuie sa fie cobaii sistemului? mai bine lasau direct in iunie sa le spuna elevilor. poate ca le faceau o surpriza

0 0

14.02.2006 17:09 princess_glaive

sunt eleva in clasa a opta anul acesta si nu mi se pare drept ca dupa ce am dat simulari si teste dupa modelul acesta de test, cu care sa fixam modul de lucru, sa aflam ca, de fapt, totul va fi altfel si toate testele despre care vorbeam sa fie degeaba. Mai sunt 3 luni pana la testarea nationala si nu mai este loc pentru schimbari in acest an! Eventual de la anul sa se ia in considerare aceste lucruri. In plus, in legatura cu matematica, prima parte era usor de facut tocmai pt. ca nu trebuia nimic justificat si doar raspuns la intrebare: deci, timpul fiind deja putin, e clar ca un elev mediu nu are timp pentru rezolvarea tuturor problemelor!

0 0

14.02.2006 19:54 vioscout

Este nevoie de o simplificare si reevaluare a finalitatilor pe cicluri deinvatamant. In schimb iarasi se incalca legea, normal ar fi ca orice modificare in metodologia de desfasurare-inclusiv de evaluare- sa se faca cu minim 6 luni inainte. Din pacate nimeni nu se mai impiedica de lege...

0 0

18.02.2006 20:43 oana_micro

mie mi se pare absolut lipsit de respect fata de elevi sa se anunte modificari in ceea ce priveste subiectele sau programa de bacalaureat atat de tarziu.ma mir ca nu am fost anuntati in luna mai!ba mai mult, uitati cum ne marturiseste domnul Adrian Stoica:"Este posibil ca in locul unei poezii la prima vedere sa fie un text, iar la subiectul principal, in loc de proza sa fie un subiect din poezia studiata."Altfel spus, orice este posibil.Nu inteleg rostul acestor schimbari ce survin atat de tarziu,nu inteleg de ce daca ne priveste pe noi, elevii, noi nu avem un cuvant de spus referitor la aceasta chestiune...tind sa cred ca la noi ideea de baza e sa schimbam ceva cat mai des, indiferent daca e bine sau nu.Si in plus,din cate am inteles, aceste modificari sunt in neconcordanta cu legea in vigoare.Generatia care vine dupa noi este cea care a primit manualele din partea ministerului, deci oricum de anul urmator vor mai aparea niste modificari..nu inteleg de ce a fost nevoie acum de asta.

0 0

26.12.2006 22:39 florinabit

Hmmm... la romana si anul trecut s-a cerut eseu argumentativ la bac, deci nu e nici o noutate... cat despre subiectul principal (pana acum III), ar fi cazul sa se renunte la reproducerea acelor vesnice comentarii invatate pe de rost si sa mai gandeasca logic si elevii... cred ca aici chiar se impune o schimbare radicala... eu, cel putin, m-am saturat sa corectez lucrari ce parca sunt trase la xerox!...

0 0

10.01.2007 22:51 marius_grig

se pare ca este mai interesant,cred ca i-i ajuta pe elevi este in avantajul elevului

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN