Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Doar 15% din elevi se duc la scoala de placere

DOAR 15% DIN ELEVI SE DUC LA SCOALA DE PLACERE

Profesorii se plang ca scoala a ajuns un fel de "parcare" unde parintii isi trimit copiii, iar elevii spun ca doar orele sunt plicticoase. Ca sa treaca timpul mai agreabil, scolarii au gasit preocupari din cele mai diverse.
Ministerul Educatiei a vrut sa afle cu ce se ocupa elevii la scoala si a trimis cercetatorii la lucru, insa a aflat ca doar 15% dintre scolari sunt multumiti de modul cum predau profesorii. Ceilalti vin la scoala din obligatie. Sub ferestrele directorului de la un liceu tehnic din Capitala, trei elevi fumau de zor. "Cel mai des rup scaune, scrijelesc bancile si peretii, chiar cu prostioare, vorbesc foarte urat", ne-a confirmat directoarea Colegiului "Ed. Nicolau", Carmen Musat. La randul lor, elevii din clasa a IX-a de "arte si meserii" spun ca sunt cuminti numai la Romana, Mate si Chimie pentru ca au profesori exigenti. "In orele plicticoase, trimitem mesaje pe mobil, ne uitam la poze, vorbim intre noi", spun elevii cu sinceritate.
Institutul de Stiintele Educatiei (ISE) a aflat ca unul din patru elevi injura sau chiar loveste profesorii."Activitatea de baza" a elevelor este sa comenteze cum sunt imbracati ceilalti colegi, cine mai are vechitura de telefon mobil, care e mai sarantoc, cum s-a "impopotonat" profa etc. Alti scolari fac zgomot, intra si ies din clasa de cate ori au chef, fara sa le pese de profesori, vorbesc in voie la mobil, trimit SMS, asculta muzica. Fetele gasesc intotdeauna timp sa se aranjeze.
Politia spune ca multi dintre elevi se cearta si folosesc expresii triviale si distrug mobilier.(calificative.ro)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 17.02.2006 10:31 | 1176 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (7)

0 0

17.02.2006 20:29 cristina_gl

Este foarte trist, nu pot spune mai mult de atat, desi s-ar putea comenta la nesfarsit. Ma intreb totusi daca se poate generaliza, daca nu cumva aceste date sunt valabile pentru anumite scoli, din anumite zone ale oraselor, cu anumite profiluri. Nu ca ar fi mai putin grav, dar sunt un dascal optimist si-mi place sa cred ca exista si opusul celor relatate in articol. Exista?

0 0

17.02.2006 22:24 mariro

Nu se poate generaliza, sigur! Desi sunt intr-o scoala de cartier, nu avem astfel de probleme in randurile elevilor nostri. Poate si datorita faptului ca sunt putini, fata altii de la alte scoli...

0 0

17.02.2006 22:54 ramia

Daca ne-am gandi bine de ce s-a ajuns la situatii atat de grave, am gasi repede raspunsurile. Unii parinti sunt foarte ocupati,"curentul mobilelor",dar nu oricare,copiii"banosi"ce-i sfideaza pe cei modesti...Cea mai grava problema este lipsa de COMUNICARE.Parintele nu mai comunica cu propriul copil.Il "posteaza"in fata calculatorului pentru a-i fi parinte, educator,masa si tot ce vrei.Copilul nu mai primeste o educatie pentru a sti sa se comporte in societate.Scoala trebuie sa suplineasca familia ,sa-si asume obligatiile ei.Slujitorii scolii sunt oameni,au si ei familie.Copilul isi cunoaste drepturile ,dar nu si indatoririle.Din ce cauza?Unde-i necazul?Cred ca fiecare dascal trebuie sa fie stapan in clasa lui.Ar mai fi de comentat...

0 0

18.02.2006 00:04 teoinf

Tot timpul, modelari şi statistici, dar pe când o analiză pertinentă a starii de fapt din sistem, şi mai ales când vor aparea şi soluţiile? Atunci când cel de la catedră este foarte bine pregătit, integru şi moral, nu cred că apar conflicte şi stări din cele semnalate atât de des de mass media, care totuşi cam manipulează în mod excesiv unele adevăruri destul de dureroase,..., oricum eu consider ca fiind o propagandă care nu serveşte la nimic, ba chiar mai incită la noi confruntări elevi-elevi, sau chiar cu profesori. Şi nu uitaţi, valabil pentru toţi colegii există şi legi stricte care pot stopa aceste fenomene atât că nu prea sunt aplicate.

0 0

18.02.2006 12:50 andru

Situatia e, intr-adevar, trista... Dar, tocmai pentru ca e atat de ingrijoratoare, aceasta statistica trebuie asumata asa cum este. Fara sa ne raportam doar la ceea ce am incercat cu totii sa facem, ci si la rezultatele efective care, iata, nu ne multumesc...Mai ales, fara sa uitam ca noi toti suntem sistemul. E drept ca nu noi luam deciziile la nivel macrostructural, dar cel putin aici, la nivel microstructural, la nivelul reactiei elevilor nostri, suntem responsabili. Eu una iau statistica aceasta drept un feedback pe care il primesc dupa toata activitatea mea de pana acum si imi voi redimensiona demersurile didactice pornind de la aceste date: 15% dintre elevii mei vin cu placere la ora de limba si literatura romana; cum ii cuceresc si pe ceilalti?

0 0

18.02.2006 15:14 emil

ISE face statistici numai pana unde se poate deplasa pe jos sau cu tramvaiul ?!

Oare CARE este esantionul? Este reprezentativ pentru invatamantul romanesc..?

0 0

18.02.2006 22:29 floricaion - Autor

Cand am postat această ştire m-am gândit că ar fi bine să văd care ar fi procentul la noi în şcoală, să vorbesc cu profesorul psiholog şi să facem un sondaj în acest sens, dar mi-am dat seama că nu e aşa de simplu. Comentariile dumneavostră mă conduc la concluzia că lucrurile cam aşa stau, recunoaştem deci şi căutăm să facem tot ce putem pentru a creşte procentul. Ultima întrebare a domnului Emil, mă face să cred că procentul pentru unele şcoli este prea mic, iar pentru altele poate prea mare. Şi poate aşa este, situaţia diferă de la ţară la oraş, de la primar la gimnazial şi mai ales la liceu, de la oraşe mici la oraşe medii, mari şi foarte mari etc. M-am întrebat dacă eu m-am dus la şcoală din plăcere şi până când. In articol se vorbeşte despre ore plicticoase, despre profesori exigenţi. Avem o misiune dificilă. Invăţământul trebuie reformat… a început, cu ce trebuia să înceapă, continuă…. Până când? Părerea mea este că învăţământul românesc nu ţine cont de faptul că elevul din prima clasă şi chiar până în ultima este COPIL. Planul de învăţământ, programa şcolară, manualul sunt foarte încărcate şi pentru mulţi dintre copii se rupe filmul… Si de aici, plăcerea cu care vin la şcoală.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

5 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN