Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Uniforma revine in clase

Dupa nenumaratele cazuri de batai si înjunghieri în incinta scolii sau în apropiere, unitatile scolare au început sa ia masuri de securitate. Începând cu aceasta luna, la scoala 125 din Capitala, toti copiii vin în uniforme cu rever si cravata bleu. Baietii se îmbraca în pantaloni cu vesta si sacou, iar fetitele în pantaloni/fustite, camasi si vesta.
"Important este ca elevii sa aiba macar vesta, ca sa-i putem distinge atunci când vin la scoala. În felul acesta, ne recunoastem elevii si nu mai intra oricine în scoala. Aspectul claselor s-a schimbat, iar parintii sunt multumiti pentru ca nu mai au grija hainelor", ne-a declarat directoarea Dumitra Blaga. O uniforma completa scoate din buzunarul parintilor în jur de 800.000 de lei vechi. Vesta însa, care este obligatorie, costa 160.000 lei la clasele I-IV si 180.000 la clasele V-VIII. Cravata le este oferita elevilor drept cadou. si la scoala 143, elevii au uniforme înca de la sfârsitul anului. Se îmbraca în pantaloni si fustite bleumarin, bluzite si camasi albe, vesta si cravata grena. Parintii au platit 500.000 de lei pe haine, în doua rate. Directoarea scolii, Ionelia Staicu, ne-a declarat ca "introducerea uniformei este o modalitate de siguranta. stim cine intra în scoala, iar elevii sunt verificati dupa uniforma. În prima faza, copiii au avut legitimatii, dar le tot uitau acasa. Uniforma însa n-o pot uita". La rândul ei, directoarea adjuncta, Rodica Simionescu, spune ca "am introdus uniforma la cererea parintilor. Este o masura foarte buna, pentru ca elevii nu mai vin îmbracati în toate culorile, iar fetele nu mai sunt decoltate sau cu buricul pe-afara. Unii aveau haine foarte scumpe, altii sunt mai modesti. Se simt mai bine asa".
Sursa: Adevarul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 21.02.2006 11:00 | 4049 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (13)

0 0

21.02.2006 13:53 tegla_patricia

Si la noi in scoala s-au introdus uniformele scolare numai ca elevii nu inteleg ca reintroducerea uniformelor in scoli este inspre binele lor, este o masura de siguranta si din aceasta cauza ei nu vin cu aceste uniforme. Cred ca pana nu va fi data o lege la nivel national pt ca toate scolile sa intoduca uniforma scolara acest lucru va fi un esec ( cel putin la scoala noastra).

0 0

21.02.2006 18:13 me_thestudent

are dreptate res "Se incalca DREPTUL, LA LIBERA EXPRIMARE!". La educatie civica ne invata ca avem dreptul la libera exprimare si tot la scoala ni se ia acest drept... :((

0 0

21.02.2006 18:33 gina

Daca venirea la scoala cu buricul in vazul lumii inseamna " incalcarea dreptului la libera exprimare" , atunci eu sunt pentru incalcarea acestui drept!

0 0

21.02.2006 19:49 sorana

Bine spus, Gina!

Toti elevii ar trebui sa poarte uniforme. Si mai mult, uniformele ar trebui date gratuit, macar pentru ciclul primar.

0 0

21.02.2006 20:24 toni

Nu confundati libertatea prost inteleasa cu valorile adevaratei democratii! Uniforma poate aduce unei scoli distinctie! Si traditie!

0 0

21.02.2006 21:06 rodi_filimon

Nu va suparati , dar eu cred ca uniforma chiar da distinctie unei scoli.Nu trebuie sa poarte fiecare acelasi model.Elevii pot face un concurs de desen pentru alegerea uniformei pe scoala si pot vota dupa aceea pentru unul din modelele propuse.Eu cred ca avantajele uniformei sunt mult mai multe decat dezavantajele ei.

0 0

21.02.2006 22:30 emil

Cei care inteleg libertatea ca in randurile de mai sus, se inseala amarnic.

Pentru ca tot se ia ca model invatamantul occidental, european, vreu sa stiti ca SE POARTA UNIFORME, tinute frumoase care dau distinctie, eleganta si reprezentativitate scolii si elevilor.

Si asta mai ales in scolile PRIVATE!!

Cred ca acei care fac afirmatii despre "libertate" exprimata in imbracaminte baltata si fara regula, habar nu au ce inseaman o societate cu valori, ordonata si bazata pe morala.

0 0

21.02.2006 23:25 mariro

Uniforma nu ingradeste nicicum DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE!!!! Daca elevii poarta uniforme nu-si mai pot spune parerile liber, ii opreste cineva? Nu mai pot gandi si actiona liber? Gresit! 5-6 ore pe zi din cele 5 ale saptamanii timp de 35 de saptamani nu poate scoala sa impuna macar aceasta cerinta? Mai ales ca este benefica elevilor. Ei sunt in siguranta in propria scoala, ca sa nu mai spun de alte multe avantaje ale purtarii uniformelor.(Azi o fosta eleva s-a aplecat la calculator si pe şale i-am vazut un desen, un ornament facut cu PIXUL!!) De ce eu sau altul sa fim obligati sa vedem asemenea lucruri, sau altele si mai si???? Sigur purtarea uniformei nu o va face sa nu-si deseneze şalele sau buricul dar macar si le admira ea acasa. Este nevoie acuta de mai multa decenta!

0 0

22.02.2006 14:26 gabiec

Nu veti vedea niciodata comentarii negative la obligativitatea purtarii uniformei, decat din partea elevilor slabi pregatiti, fara chef de carte si cu educatie indoielnica.

0 0

22.02.2006 20:32 corina_jga

Se tot discuta despre "decenta" si de "libertate" cand se vorbeste de uniforma scolara. Imi permit sa amintesc carcotasilor uniformei o regula de bun simt: tinuta vestimentara se alege in functie de momentul zilei, de ocazie si de locul in care o arborezi. Si tot pe ei i-as ruga sa mearga din discoteca, sau la plimbare in uniforma. Asta, atata vreme cat la scoala isi permit sa vina in tinute de discoteca.

Eu nu as generaliza spunand ca numai elevii slab pregatiti sunt impotriva uniformei... Dar ce va pot spune este ca am intalnit elevi, colegi de-ai vostri, care sunt mandri de uniforma lor pentru ca ii reprezinta, pentru ca sunt mandri ca au ajuns la scoala ale carei insemne le poarta.

Si poate ca, dragi colegi profesori, in loc sa ne vaicarim ca elevii resping uniforma, ar fi cazul sa incercam sa le dam motive reale de mandrie sa le poarte. Daca am facut asta cu o generatie, restul va veni de la sine.

0 0

23.02.2006 12:02 ina_mg

Am purtat cu mandrie uniforma chiar daca atunci toate erau la fel.Am purtat-o cu mandrie pentru ca si statutul de liceana ma facea sa fiu mandra. Era "rostul" meu la acea varsta!Era universul meu! Eram responsabili, mai mult decat sunt acum elevii. Nu e o lignire pentru ei! Le recunosc alte merite si ii iubesc pentru ce pot deveni.De ei depinde, fie in uniforma, fie nu.

0 0

26.02.2006 07:55 floricaion - Autor

Jumătate din elevii Liceului "Gheorghe şincai" au decis să poarte uniformă. Ei au hotărât singuri asupra modelului, pe care l-au negociat la sânge. Cazul nu este singular în rândul unităţilor de învăţâmânt clujene. După ce au văzut în numeroasele schimburi internaţionale că omologii lor poartă uniforme, în marea lor majoritate, reprezentanţii Liceului Teoretic "Gheorghe şincai" au decis, la prima întâlnire din acest an şcolar, să poarte haine cu însemnele şcolii. După cum ne-a spus Octavian Buta, vicepreşedintele Consiliului Elevilor, liceul are numeroase contacte în Marea Britanie, fiind liceu intensiv de engleză. Colegii lui au strâns mai multe modele din firmele locale şi după ce şi-au confruntat gusturile şi imaginaţia au finalizat un model de veston şi cămaşă pentru băieţi, geacă şi fustiţă pentru fete, adoptate în final în unanimitate. Costurile se ridică la 750.000 lei vestonul, 350.000 cămaşa şi 250.000 fustiţa. Deşi s-a decis ca purtarea uniformei să fie opţională, deja jumătate din elevi şi-au plătit hainele.(Adevarul, 25 febnr 2006)

0 0

26.09.2007 19:43 angela_ghrsm

Este foarte bună ideea ca elevii să poarte uniforme, doar aşa se va face mai uşor deosebirea între eleve şi profesoare ! elevele veneau mai elegante decat unele profesoare ! ar trebui să se interzică intrarea în şcoală cu bijuterii şi tot felul de alte prostii în urechi, la gât sau în altă parte,purtarea de tocuri înalte sau cu manichiură ori machiaj. Să se facă deosebirea între ţinuta de discotecă şi ţinuta de şcoală ! să se respecte cu stricteţe regulamentul şcolii, să nu fie primiţi în şcoală elevii care nu-l respectă, la trei abateri să fie exmatriculaţi !

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN