Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Prin cabinetul lui Mihail Hardau bantuie documente cu institutii fantomatice. Federatia Sportului Sc

Un asemenea caz de pomina este Federatia Sportului Scolar si Universitar. Dupa cum se stie, Ministerul Educatiei si-a schimbat, in sensul reinnoirii, pagina web. In noua prezentare a institutiei, la rubrica "Institutii afiliate" apare Federatia Sportului Scolar si Universitar, cu un regulament de organizare si functionare datand din 1997. Practic, acest organism este o fantoma, adica nu exista sau, probabil, se mai afla in mintea unora sau altora dintre functionari. In primul rand, in regulamentul reeditat se precizeaza, printre altele: "Indrumarea activitatii Federatiei Sportului Scolar si Universitar se face de catre Ministerul Educatiei Nationale in colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului". Toate bune si frumoase, numai ca ultima institutie guvernamentala a fost desfiintata inca de acum doi ani, iar problemele acestei discipline, din sistemul invatamantului de stat, au fost preluate, evident teoretic, de catre Agentia Nationala pentru Sport. De altfel, pe ANS o intereseaza doar legitimarea tinerilor talentati la cluburi, nu si finantarea concursurilor scolare.

Mai departe, potrivit aceluiasi document "inestimabil" aflam, la articolul 4, ca "biroul este compus din 9-11 membri aprobati de Adunarea Generala, dupa cum urmeaza: presedinte, vicepresedinte, secretar general de federatie, doi reprezentanti ai ministerului" si altii. Ei bine, dupa mai multe cercetari in zona, nimeni nu a stiut sa spuna care este presedintele, vicepresedintele si, cu atat mai putin, cei doi inspectori din minister. In schimb, cu chiu, cu vai am aflat ca exista doar un secretar general, in persoana fostului inspector de specialitate Constantin Filip. Profesorul nu mai lucreaza in minister, ca inspector de educatie fizica si sport, din martie anul trecut. In prezent, domnia-sa este consilier la Primaria din Alexandria, insa continua sa se ocupe de sportul scolar.


Legea invatamantului, modificata

Nimeni nu intelege cum poate o persoana, aflata la o distanta destul de mare de Capitala, sa se ocupe de competitii sportive scolare la nivel national. "Da, eu ma ocup de concursurile scolare. Ultimele competitii au fost organizate de catre mine. In plus, am creat mai multe asociatii in teritoriu, afiliate federatiei. Acest organism este creatia mea, iar pentru fiecare competitie in parte nu am primit nici un ban de la minister. M.Ed.C asigura doar salariile la trei salariati din federatie", ne-a declarat Constantin Filip. Si ca lucrurile sa fie clare, vechiul si actualul secretar general ne-a facut urmatoarea dezvaluire: "Nu vreau sa ma mai subordonez Ministerului Educatiei. Vreau ca organizatia sa fie independenta. Drept urmare, inca de acum cinci luni am depus la secretarul general din minister, Adrian Gorun, noul regulament si ordinul de infiintare autonoma a federatiei. Dar nu am primit nici un raspuns". Contactat pentru a ne da o declaratie, secretarul general Adrian Gorun ne-a precizat: "Intr-adevar, am primit un asemenea dosar, insa l-am predat specialistului spre analiza, in persoana inspectorului de sport, Alin Paunescu. Din cate stiu, rezolutia a fost negativa, deci nu s-a dat curs acestei initiative". Printre altele, in toata aceasta tevatura, s-a mai propus formarea a doua federatii, una pentru sportul scolar si alta, pentru cel universitar. Numai ca Legea invatamantului nu stipuleaza asa ceva. Drept urmare, acest act normativ trebuie modificat si completat in cel mai scurt timp. Pana se vor clarifica problemele, cert este ca toate competitiile sportive din scoli au raman de izbeliste si ele se pot organiza doar daca profesorii mai au chef de asa ceva.

"Gardianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 07.03.2006 01:06 | 847 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (2)

0 0

07.03.2006 12:35 stelacor

Stirea de mai sus te lasa fara comentarii!

In ziua de 6 martie, onor dl. ministru a fost prezent la emisiunea cu Robert Turcescu pe Realitatea TV. A fost penibil, mi-a fost rusine ca acest om ne reprezinta interesele in guvern, mi-a fost rusine ca sunt cadru didactic!

S-a laudat ca a lansat proiecte in valoare de cateva milioane de dolari si finanteaza institutiile de inv. preuniversitar, dar in teritoriu nu se vede de fapt nimic concret.

Eu predau intr-o scoala din braila. Am primit vineri o lista cu materiale didactice pe care ni le trimite ministerul, dar am fost avertizati sa nu comandam tot ce-i acolo, ca oricum nu vor ajunge pentru toate scolile!

De ce, domnule ministru?

0 0

02.04.2006 21:16 discobolul

raman fara glas la cea ce face si a facut acesti domni /filip si paunescu pentru consolidarea sportului scolar si universitar,solutia este unica SCHIMBAREA LOR. SUNT OAMENI CARE AU RASPUNDERE CIVICA IN SOLUTIONAREA ACESTOR IMPORTANTE PROBLEME VITALE ALE DEZVOLTARII SANATATII NATIEI NOASTRE SI DORESC SCHIMBAREA MULT ASTEPTATA.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN