Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Sistem de conservare a energiei inventat de trei elevi

Pasionati de fizica, trei elevi de la Liceul de Informatica din Cluj au gasit un sistem alternativ de conservare a energiei. Inventia lor ar putea avea aplicatii în cele mai diverse domenii, de la medicina la... militarie ! Stradania lor nu a trecut neobservata. Ideea a fost premiata atât în tara, cât si în strainatate, iar inventatorii trebuie sa participe la faza finala a unui concurs de inventii desfasurat în aceasta primavara în SUA. Din pacate, parintii nu le pot sustine deplasarea.

Inventia elevilor clujeni a fost probata mai întâi, pe un robotel construit din piese lego.

TUDOR MACICASAN elev-inventator
,,Sistemul de conservare a energiei poate fi folosit atât de roboti care umbla, indiferent de situatie, cât si de om, în caz de accident sau ceva îsi pune arcurile pe picioare si nu îl mai chinue greutatea, în cazul armatei – are de facut un mars lung, eternul mars lung de 40 de kilometri, cu rucsac în spate îi usureaza drastic sarcina sau pentru amuzament."

Dupa testele pe robot, elevii au încercat sa aplice inventia lor si la om.

MIHAI VIDRIGHIN elev-inventator "Me-am gândit sa fie ceva legat de sistemul locomotor uman, pentru ca este plin de compromisuri si poate fi îmbunatatit, desi e perfect pentru ceea ce e el facut, e foarte limitat, având în vedere viteza, rezistenta."

FLORIN MURESAN - elev-inventator "Ideea ne-a venit, initial, de la ghepard, muschii sai elastici îi permit o deplasare mult mai usoara decât celolalte feline datorita muschilor sai elastici contactul cu solul este forta mic si din aceasta cauza, cea mai mare parte a energiei se conserva si nu se risipeste ca la om"

Inventia a fost prezentata la Salonul de Inventica de la Geneva. Elevii au câstigat o selectie nationala care le-a dat posibilitatea sa participe la un concurs organizat în SUA. Pentru asta au nevoie însa de 6.000 de dolari.

FELICIA VALEAN- diriginta ,,Au nevoie de o suma de bani considerabila, lucru mai greu de obtinut, dar noi speram în continuare sa facem rost de acesti bani."
Sursa: Realitatea TV

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 08.03.2006 07:46 | 999 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (3)

0 0

08.03.2006 20:58 emap

Felicitari! Care este suma si termenul limita? Exista companii care sponsorizeaza olimpici. Iar elevii dumneavoastra sunt adevaratii oliumpici. TREBUIE sa rezolvam impreuna aceasta problema!

0 0

09.03.2006 09:08 fanufag

Pentru credibilitate si claritate tehnica, fiecare cititor este doritor sa si vada in ce consta faimoasa inventie.



Atasati un fisier sau poza cu detalii ilustrative si convingatoare la care sponsorii ar putea sa-si ofere bunavointa.



O schita sau desen bun depaseste adesea o excelenta compunere.



Daca ar reiesi si principiul fizic utilizat inventia ar deveni pe deplin in/credibila!

0 0

09.03.2006 14:35 tudorsiciobanu

Cred ca autorii ar trebui sa precizeze ce anume au inventat. Este stiut faptul ca , in fizica sunt sisteme de puncte materiale si nu "sisteme de conservare". Prin urmare elevii de mai sus, nu au inventat "sistem de conservare....",probabil au inventat un sistem mecanic in care sa se poata aplica legea conservarii energiei. Este bine sa se precizeze daca "Oficiul pentru marci si inventii" si-a precizat punctul de vedere.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN