Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Eminescu, facut praf la simularea Bac-ului

In Capitala, din 100 de lucrari corectate de un profesor, in medie doar doua au primit note peste 5,00, iar restul numai intre 1,00 si 2,00. Au fost facute confuzii majore, iar unii dintre elevi au recunoscut ca le este foarte greu sa tina minte numele atator autori. Iata o parte din ultima colectie de perle din lucrarile de la proba simulata luni. Intrebati de noi, mai multi elevi au justificat altfel rezultatele proaste. “Am vrut sa glumim pe seama profesorilor”, ne-a spus o eleva de la un liceu bucurestean. Va prezentam cateva “perle” adunate de profesori de prin lucrarile tinerilor.

Eminescu descrie faptele care se petrec la plural care demonstreaza ca tot timpul sunt mai multi;

Pentru ca suntem oameni, nu poti sa ceri cainelui din scara blocului sa sufere pentru deceptiile tale;

Eminescu se indeparteaza pentru a lumina dorintele celei moarte;

Miron Costin vrea sa ne arate ca este bine ca din cand in cand sa mai deschizi o carte si sa o citeste pentru ca nu face rau;

Citind, se mai dezvolta si omul la creier si acumuleaza materie prima;

Este bine sa mai si citesti, decat sa tai frunza la caini degeaba;

minescu este trist pentru ca nu a reusit sa faca nimic in viata lui;

Miron Costin nu foloseste cuvinte de tip gramatical pentru gramatica limbii romane;

Nepoata lui Motoc este furata de oastea leseasca si adusa ca captura.

"Libertatea"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 06.04.2006 07:28 | 1401 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

06.04.2006 22:18 dgi

E o scuza, la nimereala, ca n-au vrut sa scrie. N-au stiut, nu au invatat. Preocuparea lor principala nu mai e cartea.

0 0

07.04.2006 06:05 irina165

si totusi, te intrebi... cum au ajuns in clasa a XII a?

0 0

07.04.2006 16:07 didita

irina , draga , mare dreptate ai !

Dar eu as intreba altfel : cine i-a trecut , fratilor clasa , de au ajuns in clasa a XII -a ?

Vedeti cum , iarasi , scopul scuza mijloacele ?!

Pacat ! D-aia ne cad statisticile pe cap , si zau ca ne doare , cand auzim ca profesorii sunt de vina !!!!Mai stii ?? Poate , poate ....

0 0

07.04.2006 22:23 cameliar

Rezultatele foarte slabe se datoreaza si faptului ca notele obtinute la simulare nu sunt trecute in catalog, desi este o evaluare obiectiva. Daca se impunea obligativitatea prezentei si notarea in catalog, alta ar fi fost situatia. Asa, elevii au facut ce si-a propus ministerul : s-au familiarizat cu sistemul de evaluare, adica sa vada cum e la vara ,cu ce colegi vor fi in sala in caz de "prim ajutor".Astazi am discutat in clasa subiectele de la simulare si un elev, desi mi-a demonstrat ca s-ar fi descurcat onorabil la subiectul al treilea , mi-a spus cu nonsalanta ca nu a scris decat cateva randuri pentru ca i se facuse "pofta de o tigara",ca oricum nu am voie sa trec nota in catalog. Dar se poate spune ca s-a familiarizat cu ceea ce presupune un examen de bacalaureat, nu?

0 0

08.04.2006 23:49 grigore_geta

adevarul e ca multi invata mecanic, nu dau importanta cititului, exprimarii. La liceu se intra la gramada, asa ca trebuie sa si iasa. Daca liceul ar insemna ceva, ar conta ca ai facut liceul, as mai zice sa se dea examen de absolvire pentru toti, dar acum nu mai conteaza nici facultatea prea mult, asa ca...

se zicea intr-o vreme ca vor fi mai multe tipuri de Bac.. poate ca asa ar trebui. Bac pentru toti si bac pentru cei care vor sa faca ceva cu asta.

Comentariile nu erau prea bune cu privire la necesitatea simularii, acum sa inteleg ca s-au scimbat opiniile? E buna la ceva simularea? Fiica mea nu s/a dus la romana, ca oricum nu a terminat materia si poate sa se aprecieze si singura, zice ea. Iar profesorii, stiind ce se cere, ar trebui sa insiste mai mult pe gandire, pe invatarea logica.

0 0

09.04.2006 11:26 ginaslujitoru

Sunt profesor de engleza, dar am specializare B romana. Problema majora in invatamant este ca examenele se iau mult prea usor. Elevii nu invata pentru ca stiu ca vor trece. Doar au facut-o si altii inaintea lor. Iti rad in fata cand le spui ca daca nu invata nu vor lua Bacalaureatul. Au mult prea multe drepturi si prea putine responsabilitati. Iar parintii nu fac decat sa-i justifice si sa creada ca totul e din vina profesorilor. Dragi parinti, copiii sunt in primul rand produsul familiei, si apoi al societatii si al scolii.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN