Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Indemnizaţiile acordate cadrelor didactice care vor participa la examenele naţionale din a

Astfel, preşedinţii centrelor de testare şi evaluare la Testele Naţionale vor primi 500 RON, membrii şi secretarii - 400 RON/persoană, supraveghetorii - 40 RON/zi, iar profesorii evaluatori - 3,75 RON/lucrare. Informaticienii care vor activa în centrele de examen vor primi 1 leu/candidat, iar cei din centrele de evaluare 0,4 RON / candidat.
În cazul examenului de Bacalaureat, preşedinţii centrelor de examen cu până la 400 de candidaţi vor încasa 700 RON, cei cu peste 400 de candidaţi - 1200 RON, vicepreşedinţii - 600 RON / persoană, secretarii şi membrii - 425 RON/persoană, iar informaticienii 1,2 RON / candidat. În cazul centrelor de evaluare situaţia se prezintă astfel: preşedinte - 500 RON/persoană, vicepreşedinte şi secretar - 450 RON/persoană, informatician - 0,5 RON / candidat, examinator probe orale - 3 RON / candidat, examinator probe scrise 5 RON / lucrare, supraveghetori - 45 RON / zi şi traducători - 50 RON / probă.
Potrivit articolelor 42, 43 şi 44 din Statutul personalului didactic, activitatea personalului didactic cuprinde activităţi didactice (predare-învăţare, evaluare, instruire practică), precum şi activităţi complementare, într-un total de 40 de ore pe săptămână (de la 16 la 24 ore pentru predare şi 16 ore pentru activităţi complementare). Atât activităţile didactice directe, cât şi cele complementare sunt apreciate ca fiind de mare importanţă, activitatea fiecărui cadru didactic în comisiile de examen fiind deopotrivă esenţială.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 07.04.2006 19:10 | 1794 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

07.04.2006 23:55 discobolul

Ma bucura interesul pe care il are d/nul ministru privind banii cuveniti profesorilor ce participa la teste nationale si bacalaureat.

Cea ce propune este o bataie de joc pentru munca titanica ce o depune comisia de examen care este practic ocupata doua saptamini sau chiar trei de dimineata pina seara cu solutionarea tuturor problemelor care apar, in timpul examenelor.

Este normal sa judece asa , deoarece nu a fost sigur niciodata la o comisie de examen ,cu 3oo/400 participanti si sa faca munca patriotica, care astazi nu se mai plateste.Este un semnal in care elevii vor da examen cu somerii , care vor avea loc de munca un timp .Particip de 20 de ani la comisii de examen si de fiecare data am zis ca plata este ceva simbolic si nu merita sa mai particip,dar trairile si profesionalismul ma face chiar sa accept si aceata bataie de joc care ni se propune.

0 0

08.04.2006 13:33 ghibirdic_nina

In acest caz numirile in comisiile de examene nationale se va face ca si in aniianteriori pe prietenii si nu pe competenta .Nu stiam de ce se bat acum nulitatile scolii sa participe la simulari iar daca esti membra unui partid aflat la putere obligatoriu vei fi vicepresedinte ,secretar ,membru si asa mai departe ce sa mai spun decat ca in acest caz vor fi ,,cadredidacticde care vor si manca ptr ca sunt membri ai comosiei iar cei ,,prosti vor corecta si vor primi indicatii pretioase .De ce nu pune d-ul ministru problema si celor care fac parte din aceste comisii si daca e posibil ca un profesor care nu are activitTE STIINTIFICA SAU NU APLICA METODE MODERNE CONFORME CU CERINTELE DIN STANDARDELE DE CALITATE FAC PARTE DIN ASEMENEA COMOSII PE CRITERII DE PARTID CA PE TIMPUL COMUNISTILOR SI CHIAR MAI RAU TE AI BINE CU INSPECTORULDE SPECIALITATE SAU CU DIRECTORUL ADICA MAI ADUCI O SPONSORIZARE SAU ITI ADUCI AMINTE CA E ZIUA LUI MAI ESTI SI PE LA P.N.L SAU P.D SI RUDA DE SINGE CU P.S.D NICI NU TRB. SA FACI VREO FACULTATE CA AI DE TOATR IMPORTANT E SA STI SA CITESTI CARTEA LA CATEDRA SA MAI STRANGI UN BAN DE SARBATORI SA FACI PARTIE PE LA USILE DIRECTORILOR CU ELEVII SI SA SPUI ,,AU VRUT SA VA ADUCA UN MARTISOR D-NA ..........."SI BINE INTELES TU SA FI LANGA EI SA SE VADA CA DE FAPT ESTI UN MEMBRU MARCANT IN A COTIZA ....NU COTIZEZI NU INTRI IN NICI O COMISIE SI NICI NU AI VALOARE PROFESIONALA AU VECHII COMUNISTI SI FOSTI SI ACTUALI INFORMATORI SA FI UN NIMENI IN REST NUMAI DE BINE CA SI PANA ACUM ,,CINE ARE CARTE N-ARE PARTE "PILE SA AI C ...SI DOCTORATE POTI SA FACI FARA FACULTATE

0 0

08.04.2006 14:43 luminitageorgeta

de la bun inceput,cand ne-am ales sa fim dascali am stiut ca avantajele materiale sunt minime...."sector neproductiv"...intra in atributiile noastre sa participam la examene, chiar daca sunt bani putini.Afirmatiile colegilor ns. sunt destul de grave, nu chiar totul, mai ales examenele de doctorat se rezolva cu pile. Poate colega ns. a fost foarte suparata cand a afirmat acest lucru. De ce nu avem incredere in noi, de ce sa nu vedem ca lucrurile au inceput sa se deplaseze intr-o directie buna? Cei drept, oportunisti mai sunt, dar...Daca intotdeauna trebuie sa gasim vinovati, sa fim nemultumiti, cred ca va trebui sa ne reorientam in privinta profesiei.

Lasati cadrele tinere sa participe - pe bani putini- si va fi bine....

0 0

08.04.2006 23:41 grigore_geta

Raspunderea e foarte mare si sumele sunt oricum prea mici. La noi, anul trecut am mers mai mult din obligatie.. trebuie sa faca cineva si asta, dar plata nu inseamna nimic pe langa stresul la care suntem supusi. In primul rand ca elevii nu sunt cuminti si in al doilea rand ca suntem cu toti suspectati de a fi partasi la frauda, urmariti, verificati....

0 0

09.04.2006 22:10 yari

Vinovati suntem cu totii.in special cei mai in varsta dintre colegii nostri ,care au fost invatati cu munca patriotica si cu munca de partid.din cauza unora...multi la numar suntem cum suntem.În orice ramura tot ce muncesti se plateste.La noi se trezesc multi care invoca ,,iubirea fata de meserie''şi uite asa trece timpul si nu ne baga nimeni in seama.in UE TOTUL E PE BANI tare as vrea sa-i vad pe idioti cum vor face fata.

0 0

10.04.2006 19:13 admihi64

Sa lasam apostolatu', vocatia, chemarea, "iubirea de meserie", usurel cu exaltarile astea profesionale, efuziunile astea ...bla-bla, traim in 2006, intr-adevar domnule discobol , va fi o confruntare elevi-presomeri, plata e simbolica la examene,asa a fost mereu... prestatia pe masura...asta e valoarea noastra pe piata muncii...IQ natiunii e din pacate real, nu trebuie sa ne mai fortam, astia suntem, IQ-ul nu mai creste, greu de acceptat, inteligenta romaneasca e soft, totusi intre un Mercedes si un Logan e cale lunga!....trist, dar mergem inainte!

0 0

10.04.2006 23:43 19x2003

De parca ar asculta cineva!Mi-am iubit si eu meseria pana am inceput sa ma simt prost cu salariul de 600 cand vara mea care raspunde la telefoane la O....este platita cu 500euro.Da, iubire de meserie...Eu cumpar carti la second hand ca sa o invat pe fetita mea germana si dau milioane de lei pe cartile pentru la scoala!Iubire...Pt ce?!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN