Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Caravana SEI

Caravana SEI-AeL face parte din proiectul de promovare a Programului guvernamental SEI în cele 1510 liceele, 3228 de şcoli şi 42 de Case ale Corpului Didactic, beneficiare ale laboratoarelor informatizate, ale platformei eLearning AeL şi ale lecţiilor multimedia incluse acesteia.

Scopul Caravanei SEI – AeL este acela de a face cunoscut în rândul elevilor şi profesorilor noul concept de predare - învăţare, complementar sistemului tradiţional, care are la bază instruirea asistată de calculator.

Caravana SEI - AeL a debutat la începutul anului 2005 şi, pe parcursul a 5 luni de zile din semestrul al II-lea al anului şcolar 2004-2005, a avut 16 opriri pe un traseu itinerant în 12 judeţe din ţară: Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Harghita, Neamţ, Maramureş, Prahova, Vâlcea. Numărul estimativ al elevilor prezenţi la evenimente Caravanei SEI – AeL 2005 este 1850, iar cel al profesorilor 480.

În 2006, sunt planificate participări la alte 14 asemenea evenimente.
De la începutul anului 2006, caravana SEI a poposit deja la Focşani, Suceva, Râmnicu Valcea şi Galaţi.

Reprezentanţii SIVECO România au jurizat şi au premiat cele mai bune lucrări din cadrul celei de-a III-a ediţii a Concursului Naţional “Istorie şi Societate în dimensiune Virtual㔠organizat de MEdC şi gazduit de Colegiul Naţional Al I. Cuza, Focşani.

S-au oferit premii primilor clasaţi la secţiunile soft utilitar şi jocuri, pagini web, soft educaţional, şi la sesiunea de lucrări şi referate cu tema Lumea Algoritmilor, în cadrul concursului de creativitate LINFO@SV organizat de Liceul de informatic㠔Spiru Haret”, Suceava.

Apoi Caravana s-a oprit la Râmnicu Valcea, unde a avut loc concursul interjudeţean de programare "InfoOltenia" organizat de Colegiul Naţional ”Mircea cel batrân”. Elevii premiaţi de SIVECO România la Râmnicu Valcea au fost invitaţi să participe la finala concursului .Campion, cu condiţia de participare la ONI.

Seminarul de creaţie a soft-ului educaţional organizat la Galaţi, unde au participat numerosi specialişti în crearea de soft educaţional şi profesori, a fost un prilej de face cunoscute oportunităţile de training oferite în cadrul SEI, s-au ţinut prelegeri despre dimensiunea psihopedagogica a softului educational şi impactul AeL asupra elevilor şi profesorilor.

"Caravana SEI este un bun prilej pentru a consolida puntea de comunicare dintre companie, elevi, cadre didactice şi alţi partticipanţi la procesul de modernizare şi informatizare a sistemului educaţional. În acest fel avem ocazia de a evalua situaţia din teren, de a măsura impactul utilizării eLearningul şi de a afla nevoile lor educaţionale” declară Emil Dragomirescu responsabil implementare AeL în cadrul proiectului SEI.


„Prin participarea la aceste acţiuni SIVECO România işi propune să ofere direcţii de studiu şi oportunităţi de dezvoltare personală atât pentru profesori cât şi pentru elevi. Este un demers menit să informeze şi să popularizaze eLearning-ul ca mijloc complemetar de educaţie, dar în acelaşi timp este un demers menit să promoveze şi să motiveze valoarea, să facă cunoscute oportunităţile învăţării în sistem de eLearning şi să contribuie la creşterea performanţei în procesul de educaţie” declară Radu Jugureanu, responsabil pentru conţinut educaţional în cadrul SIVECO România.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 08.04.2006 22:54 | 587 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN