Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Masuri blânde împotriva inspectorilor scolari incompetenti

Mai mult, în patru judete, Neamt, Mures, Vaslui si Braila, nu s-a returnat nici un leu profesorilor din sistem. „Desi în aceasta actiune sunt implicati mai multi actori – inspectorate, primarii si prefecturi -, consider ca sanctiunile nu ar trebui sa fie foarte drastice în cazul administratorilor din învatamânt. Vom amenda contractul managerial, în baza Legii 128, si cei vinovati, ca un prim pas de sanctionare, vor primi mustrare”, a declarat ministrul educatiei, Mihail Hardau. Tot în cadrul conferintei de ieri, demnitarul a mai anuntat ca proiectele de reabilitare a învatamântului au fost încheiate si ca se afla pe masa premierului Tariceanu, „ministerul asteptând sa primeasca finantarea necesara (din cei 1,1 miliarde de euro, promisi din toamna trecuta, n.r.) pentru a le pune în practica, la termenele programate”. În privinta criteriilor de evaluare pentru ca un cadru didactic sa poata obtine titlul de profesor universitar sau acela de cercetator stiintific, ministrul Hardau a trebuit sa modifice patru ordine. Astfel, pentru obtinerea titlului de profesor, candidatul trebuie sa mai prezinte în copie 7-9 studii sau brevete de inventie, realizate în ultimii cinci ani în calitate de autor sau coautor. Dintre acestea, cel putin patru trebuie sa fie cotate ISI, adica sa fie indexate în baze de date internationale, de referinta pentru domeniu. De asemenea, trebuie sa fie prim sau unic autor a doua carti de specialitate. Pentru obtinerea titlului de cercetator stiintific gradul II, cel interesat trebuie sa aiba 4-6 studii sau brevete de inventii, dintre care doua cu recunoastere internationala, si un volum publicat pe baza tezei de doctorat, în ultimii cinci ani.
"Gardianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 11.04.2006 22:36 | 887 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

14.04.2006 11:54 mirmindel

si asa este destul de nedreapta modalitatea deinapoiere a acestor prejudicii banesti , acum se mai adauga si nepasarea celor din "organele de indrumare si control".Dupa parerea mea, in inspectorate sunt ncluse personaje care nu au nici o treaba cu functiile pe care le indeplinesc;sunt superficiali si slab pregatiti si , culmea prea fac pe "sefii".

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN