Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Studentii ataca MEdC

Uniunea Studenţilor din România, federaţie studenţească reprezentativă în peste 17 centre universitare din ţară, acuză Ministerul Educaţiei că este incapabil să rezolve problemele reale din sistemul de învăţământ superior românesc. Studenţii solicită demisia ministrului Mihail Hărdău. Cererea de demisie a fost redactată şi depusă la sediul ministerului, ieri, chiar la sfârşitul întâlnirii lunare cu studenţii, de la care ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, a lipsit. Liderul USR, Florentin Gust, explică raţiunile care au stat la baza acestei decizii.
- De ce aţi cerut demisia ministrului Hărdău?
- La patru luni de la instalarea sa în funcţie, noi am constatat că domnul Hărdău a venit de la Cluj la Bucureşti doar să-şi treacă funcţia la CV. Noi, studenţii, suntem în continuare umiliţi, trataţi cu indiferenţă şi minţiţi de către domnul ministru, suntem obiectul unor declaraţii publice şi atât. Ne-au chemat astăzi (n.r. - ieri) la minister ca să ne spună ce ne-au spus şi în urmă cu o lună, şi în urmă cu două luni... S-a discutat o oră şi jumătate despre orice, numai despre problemele studenţilor nu, iar ministrul nici măcar nu a catadicsit să vină să stea de vorbă cu noi. Ori e incapabil să rezolve problemele, ori dă dovadă de rea-voinţă, ori e pur şi simplu indiferent.
- Care sunt problemele studenţilor?
-Dacă în ceea ce priveşte bursele şi transportul feroviar, lucrurile s-au mai reglat, rămân însă nerezolvate cele mai importante puncte ale protocolului semnat cu studenţii în toamna anului trecut: subvenţia pentru cămine şi cantine, unde ne-au aruncat praf în ochi, transportul local - sunt centre universitare în care studenţii stau la coadă ca pe vremea lui Ceauşescu să-şi depună abonamentele şi unde banii nu ajung niciodată pentru toată lumea - şi, evident, chestiunea cea mai presantă, nealocarea de bani pentru infrastructură. S-au promis universităţilor 400 milioane de euro, universităţile au trimis proiecte peste proiecte, se-aşterne praful la minister şi banii nu vin de nicăieri! şi dacă mai întârzie mult, universităţile se vor trezi că au bani să înceapă lucrările de reabilitare abia în august şi vor mai avea o lună-două la dispoziţie până la începerea noului an.
- Ce veţi face dacă ministrul Hărdău nu dă curs cererii voastre?
- Noi începem chiar de-acum să strângem semnături care să dea şi mai multă putere cererii noastre şi, dacă ministrul nu-şi dă demisia, noi vom veni pe 1 mai cu zeci de mii de semnături şi le vom lipi pe uşa domnului ministru sau pe zidurile Ministerului Educaţiei!

"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 12.04.2006 08:33 | 752 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN