Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Invatamantul, la ora examenelor

Vor urma probele scrise la Limba si Literatura Romana, dar si la diferite discipline care tin de profilul liceului absolvit de fiecare candidat. Ultima proba va avea loc la 7 iulie. Rezultatele vor fi afisate la 10 iulie, dupa care in intervalul 11-13 iulie vor fi rezolvate eventualele contestatii, pentru ca la 14 iulie sa fie cunoscute notele finale.
Mai trebuie spus ca a doua sesiune din acest an a Bacalaureatului este programata in perioada 21 august-1 septembrie, inscrierea la test facandu-se in intervalul 17-21 iulie. Rezultatele finale vor fi comunicate la 7 septembrie.

Primul test al vietii

Pe elevii care vor absolvi in acest an clasa a VIII-a ii asteapta primul examen important din viata lor. Conform calendarului comunicat de Ministerul Educatiei, inscrierea candidatilor la Testele Nationale se va face pana la 26 mai. Tot statistica ne spune ca pana in prezent s-au inscris 232.654 de elevi, la nivelul intregii tari. Concursul va incepe la 19 iunie cu proba la Limba si Literatura Romana, pentru ca la 20 iunie sa urmeze Limba si Literatura Materna, dupa caz. Matematicii ii va veni randul la 21 iunie, iar in ziua urmatoare candidatii vor putea sa opteze intre Geografia Romaniei sau Istoria Romaniei. Toate probele de la Testele Nationale sunt scrise. Rezultatele vor fi comunicate la 25 iunie, iar pana la 28 iunie vor fi rezolvate eventualele contestatii, pentru ca la 29 iunie sa fie cunoscute mediile finale.

Examene de diferenta pentru inscrierea in clasa a XI-a

Emotii sunt in aceasta perioada si pentru elevii care incheie "conturile" cu invata-mantul obligatoriu. E vorba de cei care in acest an vor absolvi clasa a X-a. Cei care vor sa mearga mai departe cu invatatura trebuie sa se inscrie in clasa a XI-a de liceu. Daca mergi mai departe pe aceeasi filiera educationala, nu mai trebuie sa dai nici un examen. Te-ai inscris si gata. Operatiunea in cauza s-a finalizat deja, iar datele la nivelul intregii tari arata ca 196.654 de elevi au trecut, din punctul de vedere al actelor, in clasa a XI-a. Cu totul alta este situatia in cazul celor care vor sa ajunga la alta specializare decat cea studiata pana in clasa a X-a. Acestia sustin chiar in aceasta perioada, mai precis pana la 15 mai, examenele de diferenta. Rezultatele testelor vor fi comunicate la 16 mai.

Sfaturi de la Ministerul Educatiei

E bine sa vorbim acum si despre repartizarea computerizata in licee a elevilor care au trecut cu bine peste Testele Nationale. Nu toti parintii stiu sa completeze fisele respective, in timp ce unii elevi se cred mai buni decat sunt in realitate pentru un anumit liceu. Iata si cateva sfaturi pentru elevi din partea Ministerului Educatiei. Este bine sa completati cat mai multe optiuni. Tineti cont de mediile obtinute pe parcursul gimnaziului si la Testele Nationale. Daca vreti sa intrati la un anumit liceu, aveti grija ca ultima medie de admitere creste de la an la an. Sa nu credeti, de exemplu, ca daca anul trecut s-a intrat cu media 7, ca ultima medie, la un anumit liceu, tot asa va fi si in acest an. "Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul putin mai mari. Iata un motiv in plus pentru a completa cat mai multe optiuni pe fisa", arata oficialii Ministerului Educatiei. Cei care vor mai multe amanunte despre repartizarea computerizata pot sa acceseze paginile web http://admitere.edu.ro sau http://forum.edu.ro . In plus, e bine de stiut ca la ora asta in scoli exista deja brosura care contine toate datele referitoare la admiterea in liceu.

Concurenta mare pentru liceele vocationale

Elevii de clasa a VIII-a care vor sa ajunga la un liceu cu profil vocational au trecut deja zilele trecute de un test. Vorbim aici de statistica pe Bucuresti, unde exista 16 licee unde se studiaza limbile moderne, trei licee unde prioritare sunt limbile materne, trei licee de arte vizuale, trei licee de muzica si coregrafie, 11 licee cu profil sportiv, sase licee teologice si un liceu pedagogic. Pentru locurile vacante au fost admisi, in total, 1.531 de candidati, din totalul celor 1.965 de elevi inscrisi la concurs.


"Realitatea Romaneasca"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 11.05.2006 07:13 | 796 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN