Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Sindicatele din invatamant someaza conducerea ME despre riscul boicotarii examen

„Pentru cunostinta tuturor cadrelor didactice din tara, cuantumurile indemnizatiilor cuvenite pentru activitatea din timpul sesiunilor de Capacitate si Bacalaureat trebuiau publicate în „Monitorul Oficial“. Acestea fiind aprobate prin ordin de ministru, nu era obligatorie publicarea lor în M.O, dar foarte multe unitati de învatamânt nu au acces la Internet si, prin urmare, consider ca, prin intermediul acestui oficios, trebuiau facute cunoscute“, ne-a declarat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamântul Preuniversitar. Mai mult, dupa parerea liderului de sindicat, „în stabilirea platilor comisiilor de examen nu este vorba de nici o crestere a cuantumurilor fata de anul trecut si, dupa parerea noastra, aceasta tergiversare, sau lipsa de transparenta, este facuta intentionat si, probabil, publicarea sumelor se va face în ajunul examenelor, atunci când nimeni nu se va mai putea retrage“. Despre aceasta situatie, purtatorul de cuvânt al Ministerului Educatiei, Mircea Muresan, ne-a declarat: „Nu stiu nimic despre acest aspect. Ordinul a fost semnat de catre ministru înca de acum o luna si noi l-am transmis pe site, inclusiv sub forma de comunicat de presa“.

Munca multa,la bani putini

Potrivit documentelor ministeriale, presedintii centrelor de testare si evaluare la Testele Nationale vor primi 500 RON, membrii si secretarii, 400 RON, supraveghetorii, 40 RON pe zi, profesorii evaluatori, 3,75 RON pentru o lucrare. Informaticienii care vor activa în centrele de examen vor primi 1 leu/candidat, iar cei din centrele de evaluare 0,4 RON/candidat. Dupa stabilirea acestor indemnizatii, ministrul educatiei, Mihail Hardau, si-a motivat astfel decizia: „Consider ca sumele în anii anteriori de catre profesorii care au participat la desfasurarea în bune conditii a examenelor nationale nu reprezinta o compensatie reala pentru munca depusa”. Sindicalistii sustin ca aceste indemnizatii sunt „umilitoare” pentru cadrele didactice.

"Gardianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 11.05.2006 07:17 | 949 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

11.05.2006 11:33 nenitescu

In nici un an nu am vacanta de vara. Am participat la diverse comisii: de admitere, de repartizare computerizata la testele nationale. Pana la jumatatea lui august aproape zi lumina am stat la scoala, uneori si noaptea, la descarcat de note. Pentru doua luni si jumatate de munca in mai multe comisii, am primit o suma extrem de mica care nu acoperea nici costul cheltuielilor de transport si pachetelul zilnic.

0 0

11.05.2006 12:18 iby_ke

Indemnizatii sunt „umilitoare” pentru cadrele didactice, si riscul e mare...

DE CE???

Se fac presiuni asuprea acelor cadre care refuza "PILELE"

Nu vor primi salarii de merit, gradatii sau nu vor mai avea sansa de a participa la examene!!!

Si degeaba se vor face sesizari nu se ia in considerare. Cuvantul cadrului didactic nu este luat in considerare...sunt crezuti in mincuni unii din cadrul ISJ...

0 0

12.05.2006 12:25 rosioru

Deşi au fost numeroase ameninţările cu boicotarea examenelor de către profesori niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva...cunoaşteţi gluma cu cel ce strigă: lupul, lupul!?!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN