Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Absolventii liceului „Gheorghe Asachi” din Chisinau

Absolventii promotiei 1976 a fostei Scoli nr.1 din Chisinau, actualmente Liceul teoretic romano-francez „Gheorghe Asachi”, se angajeaza sa restaureze din bani proprii inscriptia de pe frontispiciul institutiei, deteriorata de actualii elevi dupa ce cuvintele „romano-francez” au fost inlocuite, peste noapte, cu sintagma „moldo-francez”. Intentia de a recupera pierderile este un „semn de solidaritate cu elevii si profesorii de la Liceul romano-francez „Gheorghe Asachi”, care isi respecta demnitatea nationala si apara traditiile istorice ale Liceului”, se spune intr-o declaratie a absolventilor anului 1976 ai acestei institutii, remisa AP Info-Prim Neo.
Fostii absolventi isi exprima „profunda ingrijorare in legatura cu actiunile barbare la care recurge actuala putere”. Felul in care a fost schimbata peste noapte inscriptia de pe frontispiciul Liceului denota, in opinia semnatarilor, faptul ca „guvernarea de la Chisinau a ramas fidela idealurilor sovietice si nu poate depasi fobia fata de tot ce este romanesc”. In acelasi timp, fostii absolventi considera inadmisibile „apucaturile comuniste de a impune, prin forta, propria ideologie”.
Ceea ce s-a intamplat, sustin autorii declaratiei, ii face sa creada ca mentalitatea si idealurile actualilor conducatori ai Moldovei nu se deosebesc de cea a membrilor comitetului central al Partidului Comunist din RSSM, fiindca in anul in care ei au absolvit scoala, Partidul Comunist i-a obligat sa doneze bani pentru monumentul lui Grigore Kotovski, numele caruia il purta atunci scoala.
Semnatarii si-au exprimat admiratia pentru curajul si atitudinea civica de care dau dovada liceenii de la „Gheorghe Asachi”, atunci cand „protesteaza impotriva abuzurilor aplicate de o guvernare nedemocratica”.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: moreak | 11.05.2006 09:39 | 1373 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN