Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Învăţarea limbilor străine, mai uşoară sub hipnoză

Elevii se aşază în fotoliu, într-o cabină mică şi luminată discret, îşi pun nişte ochelari speciali cu semnale luminoase integrate şi căşti pe urechi. După ce li se induce starea de hipnoză, studenţii ascultă nişte texte în limba maternă şi în limba străină pe care vor să o înveţe. După şedinţa de hipnoză, care durează 30 de minute, urmează un curs particular de o jumătate de oră cu unul dintre profesorii şcolii. Costul unei astfel de şedinţe de asimilare a unei limbi străine este de 28 de euro.

„Învăţarea tradiţională utilizează emisfera stângă a creierului, cea analitică şi logică”, a explicat Pierre Fallot, directorul şcolii Alphalearning. „De aici rezultă incapacitatea reproducerii sunetelor şi a ritmului limbii şi incapacitatea de a face o traducere globală”, a precizat el, adăugând că, din acest motiv, trebuie să se utilizeze emisfera dreaptă a creierului, cea creativă. Oamenii nu prea pot utiliza în mod voluntar această parte a creierului pentru că suferă, de cele mai multe ori, de diverse blocaje la acest nivel. De aceea, hipnoza este o metodă bună pentru deblocarea acestei emisfere a creierului. În anii ‘60, profesorul bulgar Gheorghi Lozanov a dezvoltat metoda “sugestopediei”, care are la bază ideea că starea de semi-hipnoză permite o asimilare de cinci ori mai rapidă decât metodele tradiţionale de studiu. Acest concept este însă destul de puţin utilizat în Franţa, fiind folosit mai des în Polonia şi Germania. Fallot consideră că metoda este foarte eficientă pentru elevii cu spirit analitic slab, traumatizaţi de eşecurile şcolare.

"Gandul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 13.05.2006 14:09 | 727 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN