Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Scoli noi si bani mai multi in zonele inundate

Rechizite gratuite pentru tot parcursul anului, 800.000 de lei pentru fiecare copil din localitatile doljene afectate de inundatii si bani pentru reabilitarea scolilor. Sunt promisiunile pe care ministrul educatiei, Mihail Hardau, le-a facut in localitatile doljene Rast, Negoi, Plosca, Macesu de Jos si Cârna.

Sosit ieri la Craiova, pentru a vizita zonele din Dolj in care Dunarea a facut ravagii, ministrul educatiei, Mihail Hardau, a facut un bilant al scolilor afectate de inundatii. „Si pentru acesti copii, scoala va incepe in conditii optime, in 2006-2007. Printr-o hotarâre de guvern, am decis ca fiecare copil din localitatile afectate de inundatii, scolar sau prescolar, sa primeasca suma de 800.000 de lei, pentru bunuri de consum si haine. Banii vor ajunge la toti cei 928 de elevi sinistrati, din mai multe comune din Dolj“, a precizat Hardau. In ceea ce priveste cladirile scolilor afectate, Hardau a facut precizarea ca vor fi acordati banii necesari pentru reabilitari. „Daca va fi nevoie, in unele zone se vor construi scoli noi (Rast si Plosca - n.r.), iar ministerul va suplimenta fondurile necesare“, a explicat ministrul educatiei.

Desfasurarea anului scolar nu va avea de suferit in zonele inundate

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, prof. Diana Busoi, a spus ca, in prezent, patru scoli sunt inchise din cauza inundatiilor (Rast, Plosca, Macesu de Jos si Cârna - n.r.), iar elevii au fost mutati in alte institutii de invatamânt. „Daca Rastul se va muta si asta cu siguranta se va intâmpla, localitatea va avea nevoie de o scoala noua. Aceeasi situatie se intrevede la Plosca. Inca nu ne putem pronunta, dar problema ramâne in atentia ministerului“, a spus Diana Busoi. Potrivit sursei citate, la Cârna a cazut o parte din scoala, anexa la cladirea principala, si este nevoie de o expertiza tehnica, pentru a stabili cât de afectata a fost structura de rezistenta, iar la Macesu de Jos apa a ajuns pâna lânga zidurile scolii. „In cazul in care cladirea scolii va fi luata de apa, se va lua in considerare si aici reconstruirea“, a adaugat Diana Busoi. Potrivit acesteia, ISJ Dolj a luat masuri pentru ca elevii din acele zone sa fie integrati in alte scoli, pentru a-si finaliza studiile anului scolar in curs. „Situatia scolara a elevilor stramutati din zonele calamitate in alte institutii de invatamânt se va incheia asa cum trebuie. De asemenea, pentru cei care vor sustine anul acesta testele nationale si bacalaureatul, examenele se vor desfasura fara nici un impediment“, a completat inspectorul scolar general.

18 miliarde pentru sase scoli doljene

Potrivit ministrului Mihail Hardau, in curând vor fi distribuite la nivel national cele 950 de miliarde de lei vechi, pentru reabilitarea si reparatia capitala a unor unitati de invatamânt.

„Este drept ca aproximativ patru luni ministerul nu a avut bani; a facut proiecte si acum detinem fondurile necesare, dar situatia va intra sub control. In Dolj vor ajunge aproximativ 18 miliarde, pentru câteva scoli cu probleme, care au nevoie de reparatii capitale, reabilitare si consolidare - Colegiul National ŤCarol Iť, Grupul Scolar Transporturi Auto Craiova, Grupul Scolar ŤStefan Milcuť - Calafat, Scoala cu clasele I-VIII - Valea Lungului, Breasta, Scoala cu clasele I-VIII - Urzicuta“, a precizat Hardau.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 15.05.2006 05:57 | 609 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN