Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Elevii îşi vor obliga dascălii să utilizeze noile tehnologii didactice

Alexandru Veruzi, unul din cei trei elevi creatori de soft invitaţi la dezbatere, a spus cât se poate de clar că impulsionarea punerii în practică la un nivel mai avansat a acestui program al MEC va veni din partea elevilor, fiindc㠓elevii îi vor obliga pe profesori să folosească noile tehnologii didactice”.



Atmosfera de ieri a fost propice semnalării disfuncţionalităţilor care există în folosirea programului, mai cu seamă că atât prefectul Radu Prisacaru cât şi primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, prezenţi la dezbatere, au luat cunostinţă despre nevoile pe care le are şcoala ieşeană şi au promis sprijin constant şi mult mai substanţial decât până acum, pentru rezolvarea problemelor de utilizare, dotare şi întreţinere.



Ministrul Hărdău a fost plăcut impresionat de această a doua dezbatere organizată de cotidianul “Gândul” în numai o săptămână şi a spus că modul deschis de a pune problema împreună cu profesorii şi directorii de şcoală este eficient.



Ministrul a recomandat un parteneriat elev-dascăl după modelul universitar, fără ca dascalii din preuniversitar să se simtă lezaţi că li s-ar putea astfel ştirbi prestigiul profesional. Mihail Hărdău a cerut profesorilor prezenţi ca această investiţie importantă să fie folosită la capacitatea maximă.



Ministrul Hărdău a promis că, până în 2008, toate şcolile generale, în integralitatea lor, vor fi dotate cu laboratoare de informatică utilate cu soft bine conceput. “Rămân la convingerea că dacă o lecţie nu este bine pregatită este un adevărat pericol pentru elev şi nu îl mai învăţăm să gândească. Îi atrofiem gândirea. Sistemele informaţionale care nu sunt bine pregătite pot avea efectul invers a ceea ce vrem noi”.



Şeful MEC a evidenţiat faptul că la Iaşi se profilează susţinerea acestui sistem prin aplicarea creativă a lecţiilor din AeL şi prin conceperea de către elevi de soft nou educaţional. Atât ministrul cât şi oficialii Iaşiului, ai Inspectoratului Şcolar, directorii şi profesorii participanţi au urmărit în deschiderea seminarului o lecţie de geografie în AeL susţinută de profesorul Florin Iancu şi o lecţie de matematică prezentată de prof. Mihaela Cianga, ambii - dascăli de la Colegiul National “Costache Negruzzi”.



Moderatorul dezbaterii, Melania Mandas Vergu, şeful Departamentului Educaţie de la ziarul “Gândul” a spus că, prin comparaţie cu seminarul desfăşurat în 8 mai la Cluj, cel de la Iaşi a evidenţiat alte aspecte ale derulării programului, ceea ce înseamnă că astfel de dezbateri sunt bine venite pentru a cunoaşte stadiul real de implementare a acestui program educaţional. Cea de-a treia astfel de dezbatere se va desfăşura la Timişoara, în 25 mai.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 15.05.2006 06:07 | 961 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

15.05.2006 07:50 emil

"avangarda reformei profunde"....se manifesta prin cheltuirea de fonduri fara control pe un software ce reprezinta un esec.

Domnul Ministru al educatiei se informeaza despre sistem prin intermediul presei "platite" in a face campanie firmelor...

Stie Domnul Ministru care este realitatea?....

0 0

15.05.2006 22:28 galaoan

Si in scolile de arte si meserii care au primit calculatoare pentru AEL, directorii folosesc aceste calculatoare pentru orele de informatica si foarte putin pentru lectii AEL la disciplinele de cultura tehnica.In plus multe cadre didactice nu au fost instruite pentru folosire AEL decat in functie de preferintele si simpatiile directorului.Asta se intampla intr-un SAM din jud.Bacau. Ce zice de asta d-l Ministru.

0 0

16.05.2006 07:01 emil

Orele de TIC(nu de informatica!) isi au rostul lor, sunt ore din trunchiul comun.

Nimeni nu va opreste, sunt sigur, sa predati cu ajutorul calculatorului, daca aveti cunostinta de asta. Nu este nevoie de platforma AEL ca sa faceti asta. Exista lectii independente, probabil(!), pe care le puteti folosi fara sa fie nevoie de instruire. Incercati!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN