Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

950 de miliarde lei vechi pentru reabilitarea şcolilor

La rândul său, ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, atrage atenţia asupra faptului că ''fondurile pentru finanţare sunt alocate de Executiv pe măsură ce proiectele se derulează, iar Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEdC) trebuie să demareze concomitent cât mai multe proiecte, care vor primi bani pe parcursul anului, la rectificările ulterioare''.

In urmă cu două zile, Guvernul a alocat 950 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea şi construcţia a 302 grădiniţe, şcoli, licee, grupuri şcolare, situate în zone rurale sau urbane în toate judeţele ţării şi în Municipiul Bucureşti. O nouă tranşă de aproximativ 1.000 de miliarde de lei vechi urmează să fie acordată, pentru alte aproximativ 400 de obiective, în luna iunie, după ce va fi finalizată documentaţia aferentă proiectelor respective.

Premierul Tăriceanu a explicat faptul că cele aproximativ 1.000 de miliarde de lei nu au putut fi alocate în cadrul ultimei sedinţe de Guvern din cauză că ''documentaţia nu era finalizată''.

În ceea ce priveşte construcţia campusurilor şcolare, Paloma Petrescu, secretar de stat în MEdC, a susţinut că autorităţile locale şi-au dat acordul pentru ''alocarea terenurilor aferente pentru construcţii. Urmează ca amplasamentele efective să fie decise după ce sunt finalizate proiectele de construcţie''. Totodată, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Mihail Hărdău, a precizat că ''a început vânzarea caietelor de sarcini pentru licitaţia pentru proiectare''.

Lipsa documentelor atrage după sine pierderea banilor

Pentru Capitală, lista obiectivelor de investiţii, consolidări, reabilitări şi reparaţii capitale la imobile din învăţământul preuniversitar, finanţate în anul 2006 din bugetul MEdC, cuprinde 12 unităţi dintre care patru gradiniţe, patru şcoli generale, două grupuri şcolare şi două licee.


MEdC a transmis deja Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi celorlalte inspectorate şcolare judeţene o adresă în care se precizează că ''pentru fiecare obiectiv în parte se va prezenta o fişă cu date tehnice cuprinse în documentul aferent fiecărui proiect în parte, precum şi o fundamentare detaliată a caracteristicilor tehnice.


Toate acestea trebuie întocmite de către primari până la data de 15 mai a.c., fiind necesare finanţării. Neprezentarea documentelor atrage după sine realocarea fondurilor în alt judeţ''.

Proiectul de dotare a şcolilor din mediul urban

MEdC va dota unităţile de învăţământ primar şi gimnazial din mediul urban cu materiale didactice - planşe, harţi de perete şi globuri - folosite ca auxiliare la ore. În acest sens, MEdC va organiza licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului de furnizare a acestor materiale: 1.915.359 planşe, 163.918 hărţi şi 10.064 globuri.

''Proiectul de dotare a şcolilor din mediul urban a fost realizat din dorinţa de a reduce decalajul apărut între şcolile de la sat şi cele de la oraş ca urmare a interesului sporit acordat unităţilor de învăţământ din mediul rural, a condiţiilor financiare în care îşi desfăşoară activitatea şcolile din mediul urban care nu au beneficiat, până acum, de nici un proiect care să le vizeze direct.

MEdC va cheltui suma de 4 milioane euro, alocată de Guvern, pentru un număr de peste 4.200 unităţi din mediul urban, în care învaţă aproximativ 1,8 milioane elevi'', a precizat MEdC.

"Curierul National"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 15.05.2006 06:08 | 528 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN