Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Noua componenţă şi noul regulament de organizare şi funcţionare a ..

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a stabilit noua componenţă şi noul regulament de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi a Comisiilor sale de specialitate.
Astfel, CNATDCU are în componenţă 33 personalităţi ştiinţifice în Consiliu, 245 personalităţi ştiinţifice în comisiile de specialitate pentru concursurile de profesor universitar, conferenţiar universitar, cercetător ştiinţific gradul I şi cercetător ştiinţific gradul II şi 183 personalităţi ştiinţifice în comisiile de specialitate pentru confirmarea titlului de DOCTOR şi a calităţii de Instituţie Organizatoare de Doctorat (IOSUD), din care 166 personalităţi sunt distincte faţă de cele din comisiile pentru titluri.
Datorită personalităţilor angrenate în noile structuri CNATDCU (444), se va realiza o acoperire mai bună a tuturor domeniilor cu specialişti din toată reţeaua de instituţii de învăţământ superior, o mai mare operativitate, un volum de muncă mai mic pentru fiecare comisie (deci un timp mai lung de analiză). Dorim, de asemenea, să obţinem un grad de obiectivitate mult mai ridicat în analiza dosarelor propuse.
Din structurile noului CNATDCU fac parte personalităţi ştiinţifice atât din universităţile de stat şi particulare, cât şi din cele militare. Niciuna dintre personalităţile ştiinţifice, angajate ca demnitari, înalţi funcţionari publici sau funcţionari publici de conducere în Ministerului Educaţiei şi Cercetării nu face parte din noile structuri ale CNATDCU.
Cu unele excepţii (ştiinţe militare şi informaţii, mine, petrol şi gaze, arhitectură şi urbanism şi medicină veterinară), Comisiile de specialitate sunt stabilite în funcţie de atribuţii: confirmarea titlurilor de profesor universitar, conferenţiar universitar, cercetător ştiinţific gradul I şi cercetător ştiinţific gradul II, respectiv, pentru confirmarea titlului de DOCTOR şi atribuirea calităţii de IOSUD. În comisiile pentru confirmarea titlurilor universitare şi de cercetare ştiinţifică există personalităţi care nu au, încă, drept de conducere la doctorat. De asemenea, în fiecare comisie de specialitate din această categorie, există unul sau doi cercetători ştiinţifice recomandaţi de Autoritatea Naţională pentru Cercetarea Ştiinţifică (ANCS).
Reorganizarea CNATDCU şi a Comisiilor sale, este însoţită şi de un nou Regulament de organizare şi funcţionare. Personalităţile propuse de senatele universitare, dar care nu se regăsesc în structurile CNATDCU, alcătuiesc un panel al specialiştilor din rândul cărora se organizează Comisiile de rezolvare a contestaţiilor. Soluţiile de rezolvare a contestaţiilor propuse de acestea sunt prezentate direct ministrului educaţiei şi cercetării care va decide, în final, între rezultatul iniţial propus de CNATDCU şi Comisia de rezolvare a contestaţiei.
Fosta structură a CNATDCU cuprindea 39 personalităţi ştiinţifice în Consiliu şi 356 persoane în comisiile de specialitate.
Organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (C.N.A.T.D.C.U.) a fost aprobată prin Ordinul nr. 3904 şi a fost trimis spre publicare ieri, 18 mai 2006, la Monitorul Oficial.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 19.05.2006 18:39 | 811 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN