Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Copii violenti cu acordul parintilor


27 mai 2006


Peste jumatate dintre elevii romani se uita mai mult de trei ore pe zi la emisiunile tv, cu toate ca sint constienti ca stirile contin prea multa violenta. Acest lucru e dovedit printr-un studiu realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS), comandat de Consiliul National al Audiovizualului.

In weekend, timpul pe care elevii si-l petrec in fata televizorului se mareste la peste patru ore. "In medie, pe toata saptamina, circa 60% dintre copii urmaresc emisiunile mai mult de trei ore zilnic, intrind in categoria telespectatorilor ÂinraitiÂ, dependenti", se spune in studiul realizat de CURS, care a fost prezentat la simpozionul national "Media, violenta si educatia".

Talk-show-urile educa elevii

Politicienii au fost si ei nominalizati ca vinovati pentru violenta la care au acces copiii. "Violenta verbala din talk-show-uri, unde participa "perso-nulitatile", este mult mai puternica decit orice film hollywoodian. Copilul vede cum unul urla la celalalt", spune Cristian Tudor Popescu, presedintele Clubului Roman de Presa, prezent la simpozionul organizat de Ministerul Educatiei si CNA. Presedintele CRP a fost aprobat chiar de deputatul PNL Mona Musca, initiatorul Legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.

"Daca dispar functiile si vorbele acestor politicieni, atunci nu ar mai ramine nimic din ei. Mai mult, in politica, daca unul iese cu o declaratie violenta, atacind pe cineva, acel cineva iese cu o declaratie si mai violenta", spune Mona Musca.

Legea antiviolenta, spritul Guvernului

Deputatul acuza ca Legea pentru combaterea violentei in familie nu se aplica. "Am lucrat pentru aceasta lege cu organizatii nonguvernamentale si am avut o expertiza mai buna decit a Guvernului. Pina la urma legea nu are nici un fel de aplicare. Nici strategia ei nu se aplica, iar Agentia pentru Protectia Familiei s-a transformat intr-o agentie oarecare, de protectie a familiilor in general. E ca diferenta dintre un sprit si un vin bun fara apa", spune Mona Musca. Deputatul PNL sfatuieste Guvernul: "Decit sa dam bani pe fluturasi fara nici o valoare, mai bine Guvernul ar investi in educatia copiilor. Decit certuri in politica, decit investitii care, nu de putine ori, se dovedesc a fi doar pentru buzunarele unora, mai bine ar investi in educatie".
Sursa: Cotidianul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 27.05.2006 21:16 | 941 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN