Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Comunicat de presa al Ministrului educatiei

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Mihail Hărdău, a participat astăzi, 27 mai, la Colegiul Naţional „Sfântu Sava" din Bucureşti, la întâlnirea dintre reprezentanţii asociaţiilor de părinţi din ţară şi cei ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării, prima de acest gen organizată de MEdC.
Ministrul educaţiei a pledat pentru eficientizarea parteneriatului părinte-elevi-şcoală şi pentru implicarea părinţilor în procesul de reformă a învăţământului preuniversitar. „Vreau să fac apel la părinţi să creeze o forţă care să preseze învăţământul să intre pe un alt făgaş. Şcoala aparţine tuturor şi ea trebuie reaşezată pe un alt fundament. Trebuie făcută o reformă în direcţia calităţii, ai cărei beneficiari direcţi să fie elevii. Însă din experienţa de până acum, sistemul de învăţământ nu este dispus la reformă deoarece schimbarea este acceptată numai dacă nu periclitează siguranţa unora. Pentru a putea reuşi este nevoie de presiunea părinţilor şi a elevilor ", a declarat Mihail Hărdău.
Ministrul educaţiei a mai spus că un mijloc concret de acţiune pentru părinţi îl reprezintă procesul de descentralizare a învăţământului. „Îmi pun mari speranţe în descentralizare. Pentru Dumneavoastră acest proces înseamnă că aveţi un cuvânt de spus în relaţia cu autorităţile locale. Primarii trebuie să se reorienteze spre şcoală. Pentru mine, un primar este destoinic dacă şcoala arată mai bine decât clădirea Primăriei", a adăugat ministrul.

De asemenea, ministrul Mihail Hărdău le-a transmis mesajul clar de a renunţa la relaţia mercantilă cu profesorii, vizibilă mai ales în perioada examenelor. „Părinţii nu trebuie să dea sau să adune bani pentru profesori. Sub nici un pretext. Ei sunt plătiţi pentru munca pe care o fac, iar noi le-am majorat indemnizaţiile pentru activitatea din comisiile de examene tocmai pentru a descuraja acest tip de comportament ce nu-şi are locul în şcoală. În cazul în care astfel de situaţii vor apărea, aveţi posibilitatea să ni le semnalaţi prin intermediul unei linii telefonice gratuite pe care o vom pune la dispoziţie în curând", a încheiat ministrul Mihail Hărdău.
Întâlnirea de astăzi, în cadrul căreia au fost puse bazele unui protocol de colaborare între părinţi şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării, a constituit un punct de plecare în schimbarea paradigmei şcoală-familie. În acest sens, celor prezenţi le-au fost prezentate o serie de studii realizate de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei („Educaţia în familie", „Motivaţia învăţării şi reuşita socială" şi „Violenţa în şcoli"), documente care pot aduce un sprijin în plus în recalibrarea direcţiilor de acţiune a factorilor implicaţi în procesul educaţional.

Director,
Mircea MUREŞAN
Preluare de pe www.edu.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 27.05.2006 22:59 | 890 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN