Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Pe ultima sută de metri Testele naţionale "bat la uşă"

Procedura de selecţie privind accesul absolvenţilor clasei a VIII-a în clasa a IX-a are în vedere media la testele naţionale, cu o pondere de 50% şi media de absolvire a claselor V-VIII, cu o pondere tot de 50%. In caz de nepromovare, absolvenţii clasei a VIII-a pot fi repartizaţi în clasa a IX-a la şcoala de arte şi meserii.


Disciplinele de examen sunt Limba şi literatura romană - test scris din materia claselor V-VIII; matematică - test scris, Istoria românilor sau, la alegere, Geografia României - test scris. Candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă susţin şi un test la limba şi literatura maternă, din materia claselor V-VIII, conform programei de testare.


Pe 19 iunie va avea loc examenul la Limba şi literatura romană - test scris; pe 20 iunie - Limba şi literatura maternă - test scris; pe 21 iunie - Matematică - test scris; 22 iunie - Istoria românilor sau Geografia României - test scris, iar 25 iunie - afişarea rezultatelor.


Depunerea contestaţiilor se face în aceeaşi zi, până la ora 20.00, iar pe 29 iunie se vor afişa rezultatele finale. Probele scrise din cadrul testelor naţionale se vor desfăşura începând cu ora 9.00. Potrivit dispoziţiilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, se interzice cu desăvârşire colectarea unor fonduri materiale sau băneşti de la candidaţi, părinţii acestora sau de la orice alta persoană, indiferent de pretextul invocat. Un articol de O. Manoilă

"Romania libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 30.05.2006 18:51 | 601 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN