Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Mihail Hărdău: „Nu sunt de acord să înlocuim soţiile altora cu soţiile noastre“

„Legea nu-mi dă posibilitatea să-i sancţionez direct pe inspectorii generali şi vreau să modific contractul existent între mine şi ei”, declara ministrul Educaţiei, Mihail Hărdău, zilele trecute. El i-a avertizat pe inspectorii reuniţi, sâmbătă, la Târgovişte că MEC nu va mai suporta cheltuielile cu procesele pierdute în urma destituirilor (n.n. – de directori sau inspectori, demiteri politice şi nu pe criterii profesionale) şi că este inutil să folosească 6-7 oameni timp de aproape două săptămâni, oameni care risipesc banii MEC-ului, pentru a analiza situaţiile existente. „Vinovaţii de aceste destituiri trebuie să suporte cheltuielile”.

Principalii responsabili sunt conducătorii de inspectorate care nu analizează suficient dosarele înainte de a lua o decizie. „Nu sunt de acord să înlocuim soţiile altora cu soţiile noastre”, spunea ministrul, pentru a sublinia că numirile trebuie făcute pe bază de competenţă.

Ministrul Mihail Hărdău le-a recomandat inspectorilor şcolari generali să angajeze sau să delege o persoană care să nu fie consilier juridic şi care să se ocupe de sesizările din judeţele lor, pentru a împiedica situaţia în care „oamenii vin la minister să caute rezolvarea problemelor care ţin de inspectoratele judeţene”.

Ministrul nu a uitat să le reamintească inspectorilor şcolari generali că aceştia sunt încă în perioada de probă şi că specialiştii din MEC lucrează la elaborarea unui nou contract de management care să dea ministerului posibilitatea clară de a-i trage la răspundere.

"Gandul"


Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 30.05.2006 18:57 | 831 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (5)

0 0

31.05.2006 00:08 maia



BRAVO!!!!!

SE FACE INCET LUMINA!!!!!

JOS INCOMPETENTA!!!!

VREM REFORMA NU UMILINTE!

0 0

31.05.2006 01:02 emil

Chiar credeti?....Priviti structura de sus in jos sau de jos in sus, analizati competenta celor nou numiti, cu carnete in regula, trecerile de la un partid la altul de dragul functiei...

0 0

31.05.2006 11:35 andion

Stimabile "ministru", contractul nu se face între dumneata şi un inspecdtor general .Contractul este între M.Ed.C şi inspectorii generali.D-le "ministru" o să aveţi necazuri cu soţiile . . .Cum inspectorii generali sunt în perioada de probă aşa pot fi şi "toate soţiile" în perioada de probă.Dacă nu trec proba înseamnă că nu sunt bune... şi treaba s-a rezolvat.Ce atâta strofocare ?

0 0

01.06.2006 07:28 gabiec

Auzi ,,Criterii profesionale,,Toti ministrii care s-au perindat la putere flutura stindardul competentei, dar concret nimeni nu face nimic in acest sens. Jenant! Vorbim doar ca sa ne auzim vorbind.

0 0

26.06.2006 17:54 vioscout

Domnilor din MEdC, veniti sa vedeti la Iasi incompetenta Inspectorului general care peste tot, este purtata ca virtute. Toti directorii de scoli si inspectori, au fost inlocuiti cu clientela de partid PNL si PD. Asa ca va fi greu sa faci ordine intr-un sistem corupt si incompetent, care promoveaza minciuna in orice demers. Ati afirmat ca nu va puteti amesteca peste sprijinul din judete a noilor lachei de partide/ prefectii. Dar faptul ca in justitie sunt numeroase procese care demonstreaza clar inocmpetenta din ISJ-uri de ce nu va da de gandit? Faptul ca un secretar de stat minte cu nerusinare ca o echipa de control din MEdC, a verificat o sesizare si aceasta se confirma, iar respectiva echipa a vizitat doar scoala in cauza, s-a intretinut cu echipa de conducere de partid -nou instalata-, dar nu a discutat deloc cu reclamantul??? Sa va fie rusine tuturor. In toata Romania sunt astfel de abuzuri, dar unii oameni din lasitate nu reclama . Pacat!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN