Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

O altfel de campanie



Întotdeauna însă, metodele de combatere au fost ineficiente sau poate total ignorate.
Un grup de tineri din municipiul Caracal a avut o altfel de viziune asupra formei unei campanii anti-drog. Din surse proprii şi din dorinţa de a face ceva deosebit pentru adolescenţii de vârsta lor, elevii clasei a Xa B a Colegiului Naţional “Ioniţă Asan” au conceput o poveste pe care au transpus-o într-un film de 15 minute care a câştigat premiul I pe judeţ la un concurs cu mesaj anti-drog desfăşurat la Slatina. Întrebaţi dacă au cunoştinţe care au consumat aceste substanţe toxice, “tinerii actori” au răspuns “Poveşti sunt pretutindeni, din fericire însă, noi nu avem prieteni care să se fi întâlnit cu aceasta problemă.” Filmul îi prezintă pe câţiva tineri care se confrunta cu probleme cotidiene (certuri cu părinţii, probleme la şcoală sau cu anturajul) şi care se refugiază într-o dependenţă care le umple viaţa de pericole, iar unuia dintre ei îi aduce chiar moartea. Si aceasta filmare nu este decat începutul a ceea ce tinerii promit a fi o campanie de prevenire a consumului de droguri total dură şi lipsită de menajamente.
Oricât de macabru ar părea, drogurile ucid. Nimic nu poate fi mai realist decât aceasta urmare inevitabila a dependenţei: drogurile reprezintă o sinu

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 03.06.2006 21:36 | 784 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN