Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Copiii necajiti ai Craiovei

Nu au alaturi pe „mami“ si pe „tati“; multi dintre acesti copii nici macar nu i-au cunoscut pe cei care le-au dat viata. Pentru ei, familia este alcatuita din colegii lor de suferinta, abandonati si cu aceleasi deficiente de vorbire sau fizice, dar si din cei câtiva asistenti sociali care i-au ingrijit de când se stiu. Centrele de recuperare ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Dolj sunt ocupate integral de copiii cu dizabilitati. 107 minori, cu vârste cuprinse intre unu si 18 ani, cu dizabilitati fizice si psihice, sunt tratati si ingrijiti de asistenti sociali, deoarece parintii au renuntat, din diverse motive, sa-i ingrijeasca si sa le ofere dragostea familiala. „13 dintre acesti copii au de la câteva luni pâna la trei ani. Cei mai multi, cu diverse forme de handicap, sunt adolescenti si au implinit 14 ani“, a spus Cornel Baloiu, sef Serviciu Relatii Publice din cadrul DGASPC Dolj.

Noua bebelusi, parasiti de parinti in primele zile de viata

De la inceputul anului, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Dolj au inregistrat 55 de cazuri de abandon. Au urmat luni de cautare a familiilor micutilor, insa in jumatate din cazuri situatia a ramas nerezolvata. Unul dintre micutii abandonati a decedat, fara a-si mai cunoaste parintii. „Am gasit familiile naturale a 25 de copii si, in urma consilierii si supravegherii, i-am reintegrat in familie. Pentru 11 copii am ales insa sa ii dam in plasament la asistenti maternali profesionisti. Avem si noua micuti in ingrijire, care au de la câteva luni pâna la doi ani. Acestia au fost abandonati imediat ce au fost adusi pe lume, uneori lasati in spitale in primele lor zile de viata. Un copil abandonat a murit din cauze medicale“, a adaugat Cornel Baloiu. In cazul a opt dintre copiii gasiti pe strazi sau lasati prin spitale, asistentii sociali nu au decis pâna la aceasta data, fiind adapostiti, „pâna la clarificarea situatiei“, in centre de plasament.

Educatie cu pumnul

In judetul Dolj se inregistreaza tot mai multe cazuri de copii agresati fizic sau verbal de propriile familii. Asistentii sociali ai Directiei Copilului primesc sesizari privind abuzurile din partea vecinilor sau chiar a copiilor. Toate informatiile primite sunt atent verificate, iar apoi se trece la retragerea copilului din mediul familial si chiar decaderea parintilor din drepturi. In judet, de la inceputul anului si pâna in prezent, au fost inregistrate 27 de cazuri de copii batuti cumplit, lasati nesupravegheati sau neingrijiti (tinuti flamânzi, murdari - n.r.). Strazile Craiovei sunt impânzite de copii trimisi la cersit, exploatati de la vârste fragede prin munca. Acestia dispar pentru o zi, doua, dar apar apoi, in alte colturi ale orasului. Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Dolj au depistat un copil abandonat pe strazi, pe care l-au si luat in ingrijire.

Sursa Gazeta de sud

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 06.06.2006 12:19 | 697 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN