Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Donatie de carte pentru elevi

Editura Reader's Digest a lansat ieri campania nationala de donatie de carte „Profesorul tau de cultura generala“, actiune ce se va intinde pe tot parcursul lunii iunie. In total, peste 250 de scoli din 13 judete ale tarii vor primi 22.000 de carti de toate genurile. Evenimentul caritabil initiat de editura Reader's Digest a debutat ieri in Cetatea Baniei si a fost gazduit de Colegiul Tehnic de Arte si Meserii „Constantin Brâncusi“.

Manifestarea a avut ca principal obiectiv refacerea patrimoniului de carte, cultural si educativ, in unitatile de invatamânt din Dolj si in special in localitatile afectate de inundatii. Potrivit directorului editurii, Arina Topârcean, prin aceasta donatie de carte in zonele defavorizate, mai exact in 20 de scoli din 16 comune ale Doljului, se doreste perceperea informatiilor de ultima ora de catre copiii din mediul rural. „Prin aceasta donatie, reprezentantii editurii noastre au dorit sa fie mai aproape de elevii scolilor calamitate, si nu numai. Cartile pe care le vom distribui copiilor sunt de cultura generala, de istorie, geografie, dictionare, cu profil tehnic, cât si colectii de muzica clasica. Prin intermediul acestor carti, elevii isi vor imbogati cunostintele generale, atât de utile in educatia lor scolara“, a spus Alina Topârcean. Potrivit sursei citate, printre exemplarele de carte ce vor poposi pe bancile sau in bibliotecile copiilor doljeni se numara: „Descoperiti minunile lumii“ (atlas si informatii geografice), „Mari enigme ale trecutului“ (continut si teme istorice), „Mâncarea si sanatatea“ (medicina naturista) si altele. Totodata, potrivit directoarei editurii, de un mare succes se bucura si celelalte produse lansate pe piata româneasca, CD-urile si casetele cu genuri diferite, muzica clasica, de dans, sau DVD-urile cu desene animate.

Sursa :Gazeta de sud

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 06.06.2006 12:24 | 898 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

06.06.2006 19:06 cdiasimi

Manifestarea este laudabila, insa donatia de carti ar trebui sa aiba in vedere toate genurile de scoli, nu numai cele defavorizate. Stie toata lumea ca atunci cand vine vorba despre bani (si in dotarea bibliotecilor si in ceea ce priveste achizitionarea materialului didactic).

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN