Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Pe ultima suta de metri - Elevii care termina clasa a VIII-a incheie scoala maine

O noutate anul acesta este ca, in cazul testelor nationale – daca se contesta note cuprinse intre 4,50 si 4,99, nota finala va fi cea obtinuta in urma recorectarii, chiar daca diferenta dintre cele doua note este mai mica de 0,5 puncte. De exemplu, daca nota initiala contestata a fost 4,80 si dupa recorectare lucrarea a obtinut 5,12 – nota finala va fi 5,12. Pana acum era considerata nota finala cea de dupa recorectare numai daca exista o diferenta de cel putin 0,50 fata de nota initiala. "Este o prevedere in favoarea copilului", dupa cum spune Liliana Preoteasa, director general al Directiei Invatamant Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei.

MODIFICARI. De asemenea, daca la comisia de contestatii se constata intre nota initiala si nota de la contestatii o diferenta mai mare de 1,5 puncte, comisia va desemna o a treia comisie, compusa din doi corectori, iar nota finala va fi media notelor celor doi corectori din a treia comisie.
FARA PROTOCOL. Pentru ca in fiecare an, elevii, dar mai ales mass-media acuza ca se strang bani pentru protocol, pentru imbunarea profesorilor supraveghetori, Ministerul Educatiei aminteste inca o data ca se interzice cu desavarsire orice forma de protocol sau strangeri de fonduri. Mai mult, directorii institutiilor de invatamant au avut obligatia ca pe tot parcursul anului sa faca instruiri in acest sens.

Comisiile judetene de testare nationala trebuie sa ia toate masurile ca in toate centrele de examen sau evaluare sa se poata servi – contra cost – masa.

Candidatii la testele nationale din aceasta vara trebuie sa stie ca subiectele la materiile la care se dau examene vor avea o dificultate medie, comparativa cu cea a testarilor sustinute la simularea din primavara, dupa cum sustine Adrian Stoica directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare. Subiectele vor fi mixte, adica tip grila la Istorie, Geografie sau detaliate, cum ar fi o compunere, un eseu la disciplinele amintite mai sus, rezolvarea unei probleme la Matematica. In ceea ce priveste Limba si literatura romana, aici subiectele vor fi detaliate. Un lucru in avantajul copiilor in acest an este ca baremele sunt foarte detaliate, astfel incat, pentru orice rezolvare – chiar si partiala, sa se poata acorda un numar de puncte.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: mariro | 08.06.2006 13:52 | 836 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN