Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Comentariu

Pirateria software produce Romaniei pierderi anuale de peste 100 milioane de dolari
28 May Conform unui studiu elaborat de Business Software Alliance (BSA), organizatie non-profit care lucreaza impreuna cu autoritatile in campania de lupta impotriva pirateriei de toate felurile, "reducerea cu 10% a ratei pirateriei software in Romania poate duce la crearea de noi locuri de munca, 669 de milioane dolari in cresterea economica pe patru ani si 76 milioane dolari in veniturile provenite din taxe".

Luand in calcul potentialul actual al sectorului local de IT din Romania (11.000 angajati si o contributie bugetara de 124 milioane dolari), studiul arata ca reducerea cu 10% a ratei pirateriei de la noi, intre 2006 si 2009, ar putea crea 3.000 locuri de munca bine platite in domeniul IT, contributii suplimentare de 670 milioane dolari la PIB sau contributii suplimentare de 76 milioane dolari la veniturile provenite din taxe. Conform BSA, pierderile inregistrate de industria de profil in Romania din cauza pirateriei au depasit 100 milioane dolari. "Sectorul IT si, in special, industria de software reprezinta o puternica sursa de beneficii economice in Romania. Dar contributia din acest moment reprezinta doar o parte din potentialele castiguri economice care ar putea fi obtinute in si dincolo de industria software. Trebuie facute eforturi pentru protejarea valorii proprietatii intelectuale, in ceea ce priveste educatia, legislatia si aplicarea acesteia, daca Romania vrea sa realizeze beneficiile potentiale pe care le poate aduce industria IT", a avertizat Magda Popescu, avocat BSA. Comentand concluziile studiului BSA, John Gantz (foto) - chief research officer la International Data Corporation (IDC) - a comentat ca raportul ajuta la cuantificarea beneficiilor pe care le pot obtine tarile din intreaga lume, ca rezultat al unei protectii a proprietatii intelectuale mai puternice si al unui grad mai mare de constientizare si educatie. "Reducerea pirateriei aduce rezultate reale", a declarat Gantz.

"Curentul"




Aceasta e o stire mai veche pe care am găsit-o aici dar merita comentata.

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă gândesc la elevii care sfidează legea pe calculatoarele de acasă îmi vine să plâng. Ce are BSA-ul ei? De ce îi tratează ca pe nişte infractiori? Nu ar fi mai bine să ajute aceasta organizaţie la educarea lor decât să-i hăituiască? Oare oamenii din BSA lucrează ca voluntari sau sunt plătiţi? Dacă sunt voluntari de ce nu vin prin şcoli să ne înveţe cum e bine să foloseşti calculatorul? Sau poate nu sunt specialişti în calculatoare ci în poliţie. Cum combat ei toate formele de piraterie? Au mers în talcioc să confişte adidaşii contrafacuţi?
Şi povestea cu informaticienii romani e cusuta cu aţă albă, cine utilizează programe româneşti fără licenţă?
Îi aşteptăm în şcoli deci, dar nu cu poliţia. Mai întâi educaţie şi mai apoi constrângere. (Am citit chestia asta într-o carte.)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: gigelu | 08.06.2006 15:47 | 672 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

09.06.2006 11:46 mihaimdl

Am citit intr-o adresa primita la facultate ca exista un fel de parteneriat intre ministerul invatamantului si Microsoft privind utilizarea anumitor programe ale firmei (din grupul Office si alte utilitare) si acasa daca exista licenta pentru ele in cadrul institutiei. Problema este ca instututia ar trebui sa plateasca licenta si apoi sa putem utiliza programele si acasa, ceea ce cred ca nu s-a intamplat. Ideea ca principiu nu e rea si ar trebui extinsa si in cazul elevilor-studentilor nu numai cadrelor didactice. Costa, dar ar fi un pas. Sau sa se incerce diferite variante opensource. E mai greu dar se invata ceva in plus. Oricul eroisme de genul confiscat calculatoare si intrat cu mascati prin care seamana mai degraba a telelnovela (proasta) decat a incercare de combatere a pirateriei. Oricum pietele sunt pline!...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN