Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Soc si groaza intr-o scoala ieseana

"Te omor! Ai vrut sa-mi ucizi sora!"

Oana Astefani, eleva in clasa a VIII-a a Scolii "Ion Creanga" din Targu Frumos, a incercat marti seara sa se sinucida, inghitind zeci de pastile pentru ca profesoara de chimie a lasat-o corigenta, ratand astfel intrarea la testele nationale. Fata a fost internata in coma la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iasi. "Pacienta a fost adusa in stare de coma. Potrivit parintilor, aceasta a ingerat 40 de comprimate de carbomazepina, medicament administrat in tratarea epilepsiei. Fata a fost supusa spalaturilor gastrice, metoda medicala folosita in cazurile de intoxicatii cu medicamente. Pentru scurt timp, aceasta si-a revenit din starea de coma. Era slabita si abia putea vorbi. Odata transferata in sectia de anestezie si terapie intensiva, unde a fost conectata la aparate, pacienta a intrat din nou in coma. In prezent, starea acesteia este stabila, dar prognosticul ramane rezervat", a declarat dr. Lucian Cernahovschi, purtator de cuvant al Spitalului de Copii "Sf. Maria" Iasi. Disperata ca sora ei se zbate intre viata si moarte, Simona Astefanei (19 ani) s-a dus la scoala si a intrebat la cancelarie de profesoara de chimie Alina Todica. "Imi omori sora. Sora mea a vrut sa se omoare din cauza ta, ca o lasi tu corigenta", bolborosea agresoarea. Fara sa banuiasca ceva, profesoara a iesit, incercand sa incropeasca un dialog cu Simona. Numai ca a primit un genunchi in plex, care i-a paralizat orice miscare, urmand doua lovituri succesive de picior "mawashi geri" in zona urechii. Prabusita la pamant, cu fata plina de sange, profesoara a fost tarata de par pe hol, dupa care a mai primit cateva lovituri de picior si pumni in zona capului. Scenele s-au petrecut in fata elevilor de clasa a VI-a, care tipau terorizati, si a paznicilor scolii. O colega de-a profesoarei Alina Todica a anuntat Politia, care a intocmit un raport complet al celor intamplate.

Inspectoratul introduce legea tacerii

Profesoara Alina Todica a fost examinata ieri de catre medicii legisti, care urmeaza sa stabileasca numarul de zile de ingrijiri medicale. Deocamdata Politia a amendat-o pe Simona Astefanei cu doua milioane de lei, dar daca starea profesoarei se agraveaza, tanara risca sa se aleaga si cu dosar penal. Cu toate ca faptele demonstreaza de la sine ce s-a intamplat, conducerea scolii si a cea a inspectoratului scolar au instituit legea tacerii. "Nu aveti voie sa suflati vreo vorba. La scoala "Ion Creanga" nu s-a intamplat nimic", suna un ordin telefonic dat de prof. Camelia Gavrila, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Iasi. "A fost o altercatie verbala, un schimb de replici, care s-a rezolvat. Eu nu vreau ca scoala sa fie acum manjita din cauza unui incident minor. Ce importanta are aceasta stire daca noi am rezolvat problema in scoala?", a declarat directoarea Dobrita Vladeanu. Profesorii sunt revoltati ca autoritatile le-au pus pumnul in gura. "Este revoltator. Ni s-a interzis sa povestim. Maine, poimaine poate intra oricine sa ne dea in cap in cancelarie", a spus o profesoara. Mai mult, Camelia Gavrila ia apararea agresoarei, incercand sa invinovateasca profesorul pentru nota pusa unui elev. "Am stat de vorba personal cu directoarea scolii, care mi-a spus ca a fost vorba de un schimb de replici, nu de o bataie. Profesorul trebuie sa fie responsabil pentru notele pe care le pune si constient ca pot exista si astfel de nemultumiri. Pe de alta parte, protectia si paza in scoli trebuie sa-i aiba in vedere si pe dascali, nu numai pe elevi", a precizat cu nonsalanta prof. Camelia Gavrila. Cu alte cuvinte, profesorii trebuie sa astepte sa fie batuti crunt, spintecati cu iataganele ori masacrati cu lantul de elevii nemultumiti de note, in timp ce paznicii, angajati "pe spranceana" de scoli, cu telefoane directe de la Inspectoratul Scolar Iasi, sforaie in gheretele amenajate.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: mariro | 09.06.2006 17:12 | 1425 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (4)

0 0

09.06.2006 19:03 daniel_sutu

As putea spune politicos ca e regretabil ce s-a intamplat colegei noastre, dar pot spune si pe un altfel de ton ca nu ma mai mira ce se intampla in scolile din Romania, nici la nivelul inspectoratelor scolare, asa ca, fratilor: ori vreti sa va faceti treaba in continuare cu constiinciozitate si va luati cel putin un spray lacrimogen, ori ii trecem clasa pe toti neghiobii, cum ni s-a si zis la consfatuirea din sept 2005 despre copiii de clasa I. In comuna unde functionez eu, trebuie sa ii trecem clasa pe toti nataraii, pana in clasa a VIII-a, ca sa avem elevi in scoala, sa nu dispara catedre...

Ii doresc sanatate colegei noastre!

0 0

09.06.2006 19:21 emil

...dupa cum am inteles, dl Ministru al educatiei a cerut elevilor si parintilor sa faca..."presiuni asupra scolii", asupra "profesorilor cu mintea prafuita"...

Iata ce sa inteles....

Iertati-mi cinismul...

0 0

09.06.2006 19:29 mimi_camp

multa sanatate profesoarei, sa nu ne lasam la cheremul unor necivilizati, ignoranti si sa luam atitudine!

0 0

11.09.2017 17:07 nikdumont_72

Oare chiar nu era nici un bărbat în acea scoală?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN