Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Atentie, dispar gradinite!

"Spatiul destinat activitatii didactice pentru prescolari, si asa insuficient, se reduce de la an la an, ca efect al retrocedarii cladirilor nationalizate, sau ca urmare a punerii in vanzare a acestora, ca spatii comerciale, de catre Primaria Municipiului Bucuresti. Nu sunt sali de grupa, nu sunt paturi, iar parintii accepta sa aduca de acasa chiar si asternuturi, saltele sau vesela, numai sa aiba certitudinea ca, din toamna, micutii vor avea unde sa inceapa cursurile. Limita maxima de 20 de copii la grupa, prevazuta de lege, a ramas un vis frumos. Formal, reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti ii avertizeaza pe directori ca inscrierea intr-o grupa a unui numar de 30, 40 de copii reprezinta o incalcare a reglementarilor legale, responsabilitatea depasirii planului de scolarizare apartinand exclusiv directorilor care risca sa nu primeasca avizul sanitar de functionare. Neformal, acelasi inspectorat recomanda gradinitelor sa faca tot posibilul pentru a cuprinde un numar cat mai mare de copii in grupe, mai ales in cea pregatitoare pentru scoala", se arata in comunicatul remis redactiei. FSI "Spiru Haret" anunta ca a facut numeroase demersuri catre Inspectoratul Scolar Bucuresti, care are competenta de a cere administratiei locale sa stopeze procesul de punere in vanzare a spatiilor cu destinatie didactica apartinand domeniului public (conform Legii nr. 354/2004 si OUG nr. 206/2000). Presedintele executiv al Federatiei, prof. Marius Nistor, sustine ca a propus chiar ca o parte din suma suplimentara destinata modernizarii invatamantului de stat, acel 1,1% din PIB promis de Guvern, sa fie alocata construirii de gradinite. "Atat Inspectoratul Scolar Bucuresti, cat si Ministerul Educatiei se feresc sa dea un raspuns clar. In schimb, ofera parintilor pseudo-solutii, recomandandu-le sa-si inscrie copiii la gradinite care mai au locuri, chiar daca acestea se afla in cu totul alta parte a Capitalei. Le reamintim domnilor inspectori ca familiile care apeleaza la serviciile invatamantului prescolar de stat o fac si pentru ca nu au cum sa-si supravegheze copiii in timpul zilei, fiind la serviciu, iar apropierea gradinitei de casa este un criteriu esential in alegerea institutiei de invatamant", se mai arata in comunicatul semnat de prof. Nistor.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: mariro | 09.06.2006 17:41 | 734 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN