Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Vacanta incepe cu proteste

Acordul semnat la 28 noiembrie 2005 pentru incetarea grevei din invatamint risca sa fie rupt. Profesorii au protestat ieri in fata Guvernului, amenintind ca "acesta este doar inceputul". "Ur-meaza si alte forme de protest, cum ar fi neparticiparea la examenele nationale, blocarea sfirsitului de an scolar si chiar blocarea anului scolar 2006-2007", dupa cum a anuntat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret". Profesorii sint nemultumiti ca s-au alocat doar 9% din cele 1,1 milioane de euro promise pentru modernizarea invatamintului, iar cresrerile salariale nu sint reale.

Tariceanu numara profesorii capsunari

Liderul profesorilor, Marius Nistor, nu-si facea ieri iluzii ca cineva din Guvern va veni sa discute cu cadrele didactice si sa le asculte nemultumirile. Doar un autocar plin cu jandarmi trimisi pentru "a le asigura paza" a parcat linga grupul de protestari. "Premierul s-a dus sa faca inventarul cadrelor didactice plecate in Spania sa adune capsune si sa cistige mai multi bani decit aici", a spus Nistor. O profesoara de istorie din Slobozia, aflata cu elevii in excursie la Bucuresti, a avut surpriza ca, la intrarea in Muzeul Antipa, sa-si vada colegii. "Am o senzatie foarte ciudata. Ma bucur ca sint cu copiii in excursie, dar in acelasi timp ma doare sufletul ca nu pot sa fiu alaturi de ei", ne-a marturisit Gica Dinu.

Guvernul, pirit la OIM

Si profesorii din Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI) sint nemultumiti. Aurel Cornea, liderul cadrelor didactice, a inregistrat la Organizatia International a Muncii "procedura prealabila de sanctionare a Guvernului Romaniei pentru incalcarea grava a drepturilor salariatilor din invatamint, prin nerespectarea Conventiei OIM nr. 95/1949". "Am recurs la acest demers extrem pe motiv ca, in ultimii 16 ani, Guvernul a incalcat flagrant aceasta Conventie privind protectia salariului", a spus Aurel Cornea, presedintele FSLI. In acest fel, Guvernul "va raspunde pentru incalcarea normelor internationale", dupa cum spune acesta.

Justitia, amenintata

Si sindicatele din Justitie intentioneaza sa declanseze miscari de protest. Motivul: "Proiectul de lege privind salarizarea personalului auxiliar din institutiile judecatoresti, propus de Ministerul Justitiei, este inacceptabil", sustine Vasile Persinaru, presedintele executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Justitie. "Se vrea o lupta intre judecatori si grefieri, pentru ca magistratilor li s-au marit salariile cu 10 -15 milioane de lei, iar personalul auxiliar va avea o majorare doar de un milion de lei. Ni s-a oferit un proiect de salarizare cu o crestere de trei - patru milioane de lei, dar in schimb sint luate sporuri de 30%", a spus Vasile Persinaru.

Sursa: Cotidianul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 11.06.2006 19:30 | 971 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

12.06.2006 12:45 alchirila

Nici in cot nu-i doare pe guvernanti (nici pe cei "trecuti", nici pe acestia) de manifestarile noastre sindicale. Ia sa maraie vreun lider de la ...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN