Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hardau, intre profesori si premier

„In orice clipa, profesorii pot iesi in strada, pot bloca ultima zi de scoala si pot sa nu participe la examenele nationale, care vor incepe saptamina viitoare“, dupa cum spune Marius Nistor, liderul Federatiei cadrelor didactice „Spiru Haret“. Potrivit sindicalistilor, vinovati de aceasta situatie sint premierul Tariceanu si ministrul Educatiei, Mihail Hardau, care nu au reusit sa ajunga la nici o intelegere. Ministrul Hardau il acuza pe premier ca nu da bani la Educatie, desi are proiectele de investitii depuse la Ministerul Finantelor, iar premierul Tariceanu sustine ca a respectat acordul cu sindicatele si ca a dat bani la Educatie, chiar mai multi decit in anii trecuti.

Hardau nu il intelege pe premier

„Eu nu stiu ce vrea premierul. Nu il inteleg. Pentru mine este o necunoscuta. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, mi-a spus in iarna ca ma ineaca in bani, atitia bani au, iar eu l-am crezut. Iar eu i-am spus ca-i inec in proiecte. Si ne inecam unii pe altii“, a spus Mihail Hardau, ministrul Educatiei. Pentru finantarea de proiecte trebuiau sa existe hotariri de guvern. Insa premierul Tariceanu i-a reprosat mereu lui Hardau ca nu a venit cu proiecte pentru care sa poata aloca bani. „Prima suta de milioane am primit-o in mai, iar pina la sfirsitul lunii banii au fost distribuiti in sistem. Este o falsa problema ca nu avem poiecte. Este un mod de a deturna adevarul. Adevarul este ca premierul nu a avut bani sau ca nu a vrut sa dea. Premierul isi imagineaza ca nu sint proiecte. Nu stie sau nu vrea sa stie. Acum ii duc proiectele si i le las acolo“, a declarat ministrul Educatiei.

Acuze si la adresa ministrului Finantelor

Referitor la investitiile in infrastructura, Hardau a precizat ca inca din ianuarie erau finalizate 70 de proiec-te pentru camine sau scoli. „Nu stiu daca nu mi-au dat bani pentru ca sint de la PD sau pentru ca nu stiu sa-si coordoneze programele. Cred ca este o ineficienta in guvernare. Eu am aratat proiectele“, mai spune Hardau, care concluzioneaza: „Este vinovat domnul premier Tariceanu, pentru ca a mintit sistemul de invatamint. Este clar. Ministrul Vladescu nu face nimic fara premierul Tariceanu. Numai unul este responsabil: premierul“. In replica, Tariceanu spune ca, „anul acesta, Ministerul Educatiei a primit 5.500 de miliarde de lei, mai mult fata de anii trecuti. Iar acu-zele care mi se aduc sint din ignoranta ori o pasare a responsabilitatilor sau din rea-vointa“. Un motiv pentru care premierul Tariceanu nu da bani este ca „investitiile nu se platesc in avans, ci pe masura ce ele sint realizate“.

„Elevul Tariceanu, repetent la respectarea angajamentelor asumate“

Negocierile de ieri dintre sindicalisti si reprezentantii Executivului nu au solutionat decit in parte revendicarile dascalilor: s-a decis formarea unei comisii mixte care sa stabileasca majorarile salariale de care vor beneficia profesorii anul viitor. Cum premierul Tariceanu isi mentine pozitia in legatura cu acordul semnat in noiembrie anul trecut, si anume ca actul a fost respectat, sindicalistii de la Federatia „Spiru Haret“ au acordat, cu ocazia sfirsitului de an scolar, premii si diplome simbolice celor trei semnatari ai acordului din toamna anului trecut: premierul Tariceanu, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si vicepremierul care se ocupa de Educatie, Marko Bela. Celor trei le-au fost decernate premiile „Pinocchio“, „Abacul de Aur“ si „Praful de pe tabere“. Si protestul de acum o saptamina a avut ca scop „declararea elevului Tariceanu repetent la respectarea angajamentelor asumate“, pe aceeasi lista de repetenti figurind si ministrul Vladescu, precum si Marko Bela.

"Cotidianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 15.06.2006 09:10 | 1019 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

15.06.2006 22:13 bbojneagu

Din pasarea raspunderii intre factorii de decizie si mai ales intirzierea in luarea unei decizii se ajunge apoi la lipsa de interes din partea cadrelor didactice care in final duce la o slaba calitate a actului decizional si este mare pacat pentru elevi si tara.

0 0

16.06.2006 17:09 elaisa

Nu e decat partial adevarat din ce spune d. bbojneagu. Noi vom ramane la fel, "fraierii" Romaniei. Astazi am cumparat din banii mei coronita de flori pentru premiantul meu, fiindca el a uitat sau n-a vrut sau n-a avut bani.

0 0

17.06.2006 21:30 aurela

De ce pe vremea raposatului erau bani pentru premiiile copiilor? Copiii de azi nu merita? Sau guvernantilor nu le mai pasa de copiii din scolile de stat? Si imi raspund tot eu. S-ar putea. Copiii lor studiaza in alte scoli.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN