Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Teste nationale: subiectele la istorie, scapate din minister

Jurnalistul Florin Pupaza a patruns in Ministerul Educatiei si Cercetarii insotit de mama sa. Fara sa fie legitimat, el a luat subiectele din biroul in care acestea erau distribuite inspectorilor scolari, recomandandu-se ca fiind delegat al Inspectoratului Scolar Dambovita.

A semnat pentru primirea lor si a iesit din institutie, predand apoi plicurile sigilate Sectiei 3 de Politie. Incidentul s-a produs cu doua zile inaintea inceperii examenelor.

Hardau: "Nu inteleg cum s-a putut intampla!"

"Este o greseala monumentala", a recunoscut Mihail Hardau, ministrul educatiei. "S-a dovedit ca sistemul este permisiv, ca a existat o veriga slaba, dar vom rezolva aceasta problema si garantez ca derularea Testelor nationale nu va avea de suferit", a adaugat el.

In privinta modului in care jurnalistul a intrat in institutie, ministrul a spus: "Nu inteleg cum s-a intamplat acest lucru. In mod normal, la orice ora, fiecare persoana care intra in cladire trebuie sa prezinte actele de identitate si sa declare scopul pentru care se afla acolo". Conform ministrului, vinovatii de aceasta intamplare vor fi sanctionati. Proaspat demisionat, Adrian Stoica a afirmat ca "legitumarea se aplica la toate persoanele si ca este foarte ciudat cum doua persoane au reusit sa o ocoleasca."

Politia face ancheta

La putin timp dupa ce jurnalistul s-a prezentat la politie, aici a ajuns si un reprezentant al ministerului, care a sesizat disparitia subiectelor.
"Nu am cunostinte sa se fi intamplat asa ceva si alta data. Politia face o ancheta, sub supravegherea Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, iar Parchetul va pronunta o sentinta", spune Cristian Ciocan, purtator de cuvant al Politiei Capitalei.
Maine, peste 238.000 de elevi vor incepe examenele pentru Testele nationale. In urma incidentului, subiectele la istorie vor fi schimbate.

PNL si PC cer demisia lui Hardau

In urma incidentului de ieri, PNL a cerut demisia ministrului educatiei si cercetarii. Si secretarul general al PC Cotin Stefanescu a cerut demisia ministrului Hardau, iar Marko Bela s-a aratat nemultumit de "activitatea sau mai bine zis inactivitatea ministerului".

"De cand am venit pe aceasta functie, cineva imi tot cere demisia. Nu cred ca este cazul, obiectivul meu este, acum, ca Testele nationale sa nu fie perturbate", a declarat Hardau.

sursa:"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 18.06.2006 16:24 | 867 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

19.06.2006 15:16 1957

oare acel jurnalist a procedat corect, cum se poate face asa ceva fara repercursiuni si asupra jurnalistului ? mare curaj sau ...o gluma teribil de proasta!!!!

0 0

19.06.2006 18:09 gabrielaungureanu

nu e gluma, cineva a incercat sa demonstreze ca se pot afla subiectele inainte de examen. si a reusit

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN