Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Palomeala naţională

Când li se dă un test cu grilă occidentală, majoritatea tinerilor români dovedesc că nu au cunoştinţe, priceperi şi deprinderi care să-i ajute să se descurce în viaţa de zi cu zi. Programele şcolare sunt într-o schimbare care nu se mai termină de 15 ani. şcoala trăieşte din fondurile colectate de la părinţi. Profesorii sunt prost plătiţi şi nu lasă niciun an să treacă fără greve. Mafia meditaţiilor se extinde. Copiii sunt înjunghiaţi în cancelarii, iar în toaleta Ministerului Educaţiei se comit violuri. Nici examenele naţionale nu se mai desfăşoară în linişte. În 2003 s-au greşit subiectele şi grilele de corectare pentru nouă materii de la bacalaureat, iar anul trecut subiectele de examen au fost puse în braţele unei persoane care avea o singură legătură cu învăţământul: era soţul şefei Inspectoratului şcolar Cluj. La toate acestea le-a pus capac, sâmbătă, Comisia Naţională de Organizare a Testelor Naţionale, care i-a dat ziaristului Florin Pupăză de la Adevărul 40 de plicuri cu subiecte şi bareme de corectare, fără să-i solicite vreun act de identitate sau delegaţia Comisiei judeţene de teste naţionale, după cum prevede regulamentul examenului.
Aşa cum reporterul de la "Daily Mirror" nu a comis niciun act terorist când a străpuns, în 2003, sistemul de securitate de la Buckingham Palace, tot aşa şi reporterul de la Adevărul nu a vrut să facă vreun rău. Demersul jurnalistic al ziarului nostru a urmărit un singur lucru: demascarea superficialităţii cu care sunt organizate examenele cu rol crucial pentru viitorul absolvenţilor de gimnaziu şi de liceu. Ziaristul de la Adevărul nu s-a dus la minister cu documente falsificate, nu a sustras prin efracţie subiectele, ci a trecut ca-n brânză prin cele trei filtre de "securitate", fără ca vreun amploaiat din comisie să-l întrebe de sănătate. După ce i-au dat plicurile ca pe tavă, acestea au fost predate imediat la poliţie, fără a fi desigilate, pentru că nu s-a dorit blocarea examenelor. Reacţia Comisiei Naţionale, condusă de Paloma Petrescu, o pesedistă travestită în pedistă, a fost una aiuritoare. Doamna Paloma, care ar fi trebuit să fie creierul coordonării şi îndrumării Comisiei, îşi schimba declaraţiile de la o oră la alta şi pasa responsabilităţile de la unul la altul. A ajuns să spună că ea, ditamai şefa testelor naţionale, nu avea ce căuta în minister cu câteva ore înainte de începerea examenului. I-a mai rămas doar să dea vina pe pisicile care se împerechează prin podul ministerului.
În loc să rezolve criza, fără precedent în istoria învăţământului românesc, politicienii au început să se încaiere din nou. Liberalii, care până acum au tratat educaţia cu spatele, vin şi dau lecţii democraţilor. A ajuns să râdă ciob de oală spartă. Ministrul Hărdău ia anunţul premierului, cum că o va demite astăzi pe doamna Paloma Petrescu, ca pe un atac la persoană. Hărdău zice că-i place să o ţină pe Paloma în braţe şi că se va lupta pentru ea. În aceste condiţii, de astăzi, testarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a riscă să fie bruiată de palomeala naţională.

"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 19.06.2006 13:12 | 1017 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

19.06.2006 16:37 aurela

Gura adevarului adevar graieste.

0 0

19.06.2006 21:40 galaoan

in sfarsit un om incompetent a fost dat afara dupa lungi tergiversari

0 0

20.06.2006 22:06 cornelia_ardel

Ca Paloma Petrescu sunt multi incompetenti cu pile in invatamant-maistri instructori pe posturi titurizabile de ingineri si ingineri fara posturi. Mai bine si-ar da demisia Paloma!

0 0

21.06.2006 19:15 elaisa

Nimeni n-a sesizat actul de.. inrobire facut la teza de limba romana. Li s-a indus elevilor o identitate de robi, obligati fiind sa semneze scrisoarea "Marcel Robescu". Nu Robu, ci Robescu, dupa structura numelui tipic romanesc Popescu. Oare nu se putea gasi alt nume intre atatea?



Oare de ce nu deschide nimeni acest subiet? O sa-l tot deschid eu!



Se stie doar ca e de preferat(si recomandat)sa se dea exemple pozitive, spre a se induce binele, increderea. Oare e o intamplare, o batjocura sau manipulare?

0 0

22.06.2006 17:30 mariusmatthieu

apropo, exista vreo localitate in ro, a carei denumire sa fie buciumul?

0 0

25.06.2006 22:48 maia

Exista in jud.Salaj localitatea BUCIUMI,dar buciumul,nu am auzit!?:)))

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN