Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Testele naţionale au început în huiduielile elevilor şi părinţilor

"Ce încredere să mai ai în Ministerul Educaţiei, după ce ziaristul a reuşit să ia subiectele chiar de sub ochii lor? Nu am şi nici nu am avut încredere în ei. Oricum, mă aşteptam. Nu m-a surprins vestea", spune un părinte, venit cu copilul la examen. Zeci de părinţi s-au adunat, ieri, în faţa Liceului "Jean Monnet", pentru a-şi aştepta copiii să iasă de la examene. Aici, a fost prezent, de dimineaţă, şi ministrul educaţiei, Mihail Hărdău. "Dacă aş fi putut, aş fi dat 2.000 de euro unui inspector ca să ia şi fata mea 10 la capacitate... că sunt destui care dau bani. şi-aşa se fac tot felul de învârteli... eu de ce nu aş face? Dau o groază de bani pentru meditaţii, mai bine i-aş băga în buzunarul cuiva. Acum, aş fi stat liniştită să fumez o ţigară la o terasă, nu să mă stresez că poate pică. Nu am niciun pic de încredere în acest examen", spune o mamă. O alta zice că "portarul a avut o mare vină. Ei trebuiau să aibă bine stipulat ce atribuţii are fiecare. Ar trebui însă să ne întrebăm ce salariu are portarul. Conştiinţa se stimulează pe bani. Pe 4 milioane de lei, portarul o să-şi găsească şi în altă parte de lucru". Întâlnirea cu Hărdău i-a lăsat reci pe părinţii de la "Jean Monnet". "L-am recunoscut pentru că l-am mai văzut pe la televizor, spune o mamă. Alţi miniştri au prestanţă. El... nimic. E şters. Nu mi-a sărit cu nimic în ochi şi nu-l stimez pentru că nu a făcut nimic pentru învăţământ. I-a zăpăcit pe elevi". Câţiva băieţi gălăgioşi de la centrul de examen organizat la şcoala nr. 45 din Capitală au şi ei nelămuririle lor: "Cât de prost să fii să nu ceri o legitimaţie, ceva... şi cu poliţia la doi paşi! Iar Hărdău, ăla, să fim serioşi, n-are ce căuta la minister...". Georgiana e categorică: "Cum le-aţi luat voi la Istorie, le putea lua oricine şi nu le mai ducea la poliţie nedesfăcute!". Un băiat o taie repede: "Mare prostie că au fost predate subiectele! Trebuia să lăsaţi un profesor să le ia, sau să le daţi voi unui profesor să le împartă la elevi. Luam şi noi note bune la Capacitate...".

"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 20.06.2006 09:53 | 678 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

23.06.2006 10:28 dova

Invatarea este o munca temeinica.Examenul de simulare spera sa scoata la iveala rezultate mai bune.De la an la an elevii vin mai slab pregatiti.Standardele de performanta sunt reformulate pentru nivel sub mediu .Ceea ce elevii puteau sa faca acum 20 ani acum reprezinta 50%.Copiii sunt formati de societate de mici sa ceara fafa sa ofere nimic in schimb.Sunt atatea scoli de masa care nu implica elevul in pregatirea lui pentru viata.Abia se asteapta o GRESEALA DIN PARTEA UNUI RESPONSABIL pentru ca elevul sa-si ascunda nepregatirea,educatorii incompetenta.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN