Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Elevii nu mai incredre in confidentialitatea Testelor


20 iunie 2006


Pe un fond mult tensionat fata de testarile precedente, 238.000 de elevi inscrisi in cele 41 de judete ale tarii si municipiul Bucuresti au sustinut proba in 1.043 centre de testare. Dupa gafele in lant ale reprezentantilor Ministerului Educatiei, nici de data aceasta nu au lipsit surprizele. 90 de elevi din comuna galateana Corod au fost nevoiti ieri sa dea examenul de doua ori, dupa ce examinatorii au distribuit, din greseala, alte subiecte.




La o ora de la inceperea rezolvarii subiectelor pentru testele nationale, celor 90 de elevi le-au fost luate tezele si, dupa o scurta pauza, le-au fost inmanate alte subiecte. Inspectorii din judet au dat asigurari ca profesorii vinovati vor fi sanctionati.
Surse oficiale citate de Mediafax sustin ca ministrul educatiei, Mihail Hardau, a fost convocat ieri, la Palatul Victoria, de catre premierul Tariceanu, pentru a-i prezenta masurile de organizare si desfasurare a examenelor nationale. Totodata, intr-o scrisoare remisa ministrului educatiei, Tariceanu ii solicita acestuia sa urmareasca "derularea in cele mai bune conditii, in deplina corectitudine, a tuturor examenelor din perioada urmatoare, inclusiv a examenului de bacalaureat".

71 de elevi din Capitala, testati in conditii speciale

La prima proba a Testelor Nationale, desfasurata ieri in Capitala, din cei 15.599 de elevi de clasa a VIII-a, care s-au inscris pentru sustinerea examenului, s-au prezentat 15.456, respectiv 99% din total. Pentru un numar de 71 de elevi, comisia municipala de organizare a examenului a aprobat sustinerea testelor nationale in conditii speciale. Este vorba de 22 de copii care au sustinut proba la domiciliu, din cauza unor probleme medicale si de alti opt elevi care, din cauze similare, au dat examenul la spital. Pentru restul de elevi cu situatii deosebite a fost aprobata sustinerea examenului in centrele de testare, insa in anumite conditii.

Corectitudinea examenelor, pusa sub semnul intrebarii

Multi elevi au intrat ieri pe forumul de discutie de pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), iar mare parte dintre acestia pun sub semnul intrebarii corectitudinea examenelor. Astfel, 79% din cei care au avut prezenta activa pe site sunt de parere ca subiectele pot fi aflate inainte de examene, iar 21% cred contrariul. Unii dintre tinerii care au raspuns la intrebarea "Credeti ca sunt cativa elevi care sa stie subiectele dinainte?", au si comentat raspunsul: "Logic ca sunt dar cei care stiu nu au subiectul exact ci doar variantele si nu-s prea multe pe mine ma dezgusta chestiile astea", scrie un elev pe site-ul amintit.
Astazi va avea loc proba la limba materna, iar miercuri cea la matematica. Joi, absolventii vor avea de ales intre proba de istorie sau cea de geografie.

Testare de la "racoare"

Doi elevi aradeni au sustinut ieri proba de limba si literatura romana din penitenciar, dupa ce au fost inchisi pentru furt si talharie. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Arad, la examenele din cadrul testelor nationale s-au prezentat 4.389 de absolventi, din cei 4.514 inscrisi. O comisie a inspectoratului judetean s-a deplasat si la Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad. "Este vorba de un elev de 16 ani inchis pentru talharie si unul de 22 de ani, care a terminat opt clase in timpul detentiei", a declarat comandantul penitenciarului, Petre Taucean. Sursa: Curentul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 20.06.2006 20:43 | 922 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN