Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Oferta de studiu a universitatilor din tara

"Evenimentul zilei" a intocmit o lista a specializarilor pe care le puteti gasi in facultatile din Romania. Din lipsa de spatiu, tabelul prezentat mai jos cuprinde informatii doar despre o parte din oferta principalelor institutii. Astfel, in cazul in care sunteti interesat de o anumita specializare, dar la o facultate diferita fata de cele amintite in tabel, contactati facultatea respectiva sau accesati-i site-ul.

Fie ca va ghidati dupa tabel, fie ca va informati din alte surse, este bine sa cereti lamuriri suplimentare de la institutia la care vreti sa va inscrieti. Cel mai important este sa va informati despre modalitatea de sustinere a probelor de admitere, fiecare facultate avand sisteme diferite.

Numarul specializarilor care au ca proba de admitere si interviul este foarte mic, dar este bine sa aflati din timp daca trebuie sa il sustineti si sa va informati in privinta tipului de intrebari carora va trebui sa le dati raspuns. De asemenea, cereti detalii si in cazul in care trebuie sa va prezentati la o proba eliminatorie. Tabelul prezentat nu contine informatii despre datele la care au loc probele eliminatorii, insa numarul institutiilor care le organizeaza este foarte mic.

Actele necesare pentru inscrierea la examene:
Fiecare facultate in parte are dreptul de a stabili propriile reguli de organizare a examenului de admitere. Va prezentam, orientativ, actele care va sunt necesare, cu mentiunea ca, inainte de a pleca sa va inscrieti trebuie sa va informati la secretariatele facultatilor in privinta documentelor necesare.

> Cerere de inscriere (care se ia de la secretariat)

> Diploma de Bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, in original sau in copie legalizata

> Certificat de nastere, in copie legalizata

> Certificat de casatorie sau alt act doveditor care sa ateste schimbarea numelui sau a prenumelui, in copie legalizata (daca este cazul)

> Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie

> Adeverinta eliberata de decanul facultatii (studentilor care vor sa urmeze a doua specializare). Adeverinta contine: anul de studii, specializarea si forma de plata a scolarizarii (subventie de la buget sau taxa)

> Adeverinta de inscriere de la institutia de invatamant superior la care s-a depus dosarul cu actele originale (daca este cazul)

> Chitanta de plata a taxei de inscriere la concursul de admitere

> Doua fotografii tip buletin

> Diploma de licenta (sau echivalenta) sau diploma de absolvire in original sau copie legalizata, pentru absolventii care doresc sa urmeze o a doua specializare.

"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 22.06.2006 14:05 | 598 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN