Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ofertele liceelor de top


Admiterea va fi mult mai dificila in acest an. Motivul este cresterea spectaculoasa a procentajului de promovabilitate, datorat subiectelor mai usoare care au picat la Testele nationale.

Implicit, se vor inregistra si mult mai multe note mari, ceea ce va duce la o ridicare a pragului - deja destul de sus - de medie a ultimului admis anul trecut. Din lipsa de spatiu, va prezentam 28 de licee de prestigiu si ultima medie de admitere de anul trecut.

Lista completa a liceelor si colegiilor poate fi gasita in brosura Admiterea 2006, publicata de ISMB si distribuita gratuit tuturor absolventilor de gimnaziu.

Ca atare, grija pe care trebuie sa o acorde parintii si candidatii la completarea fisei de admitere computerizata trebuie sa fie mult mai mare decat in anii precedenti.

„Este de preferat ca un candidat care a obtinut o medie de admitere de 8,50 - de exemplu - sa se orienteze spre liceele sau colegiile la care s-a intrat cu o medie mai mica - 8,30-8,40 - pentru a fi cat mai sigur de reusita”, recomanda inspectorul scolar general adjunct pe Capitala, prof. Mihaela Florescu, care este si presedintele Comisiei de admitere 2006.

„Exista situatii in care absolventul doreste sa continue la un liceu la care are mai multi prieteni, in timp ce parintii considera ca i s-ar potrivi un liceu mai cu renume...

Si intr-o situatie, si in alta, nu se poate spune ca alegerea a fost facuta in functie de adevaratele posibilitati ale copilului. Cel mai bine este sa existe o consultare atat acasa, in familie, cat si cu profesorii si dirigintele candidatului, pentru ca optiunile trecute in fisa sa fie cat mai aproape de competentele absolventului”, recomanda profesoara Mihaela Florescu.

Ea mai atrage atentia si asupra greselilor care mai apar la completarea optiunilor, mai ales ca au existat destule situatii in anii anteriori in care candidati eminenti, cu medii de peste 9,00, au fost repartizati la cu totul alte licee sau colegii din cauza ca au confundat codurile.
Optiunile trebuie trecute in ordinea preferintei.

Trebuie avute in vedere toate posibilitatile acceptabile de repartizare, dar si cele mai putin fericite. Este recomandabil sa fie trecute cat mai multe optiuni.

"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 26.06.2006 12:07 | 668 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN