Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Perla lui Hardau

Printr-un ordin verbal, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, le interzice inspectorilor sa mai dea publicitatii perlele elevilor, fara sa semneze si un act oficial. „A fost o videoconferinta in care i-am anuntat pe inspectori sa nu mai dea perlele de la examene. Toti copiii trebuie protejati. Eu n-am nevoie de circ“, spune ministrul Hardau. El nu isi mai aminteste insa cine anume din minister a venit cu propunerea: „A fost ideea unei echipe. Nu mai stiu daca am spus eu sau altcineva, dar sustin ideea. Daca ei, copiii, doresc sa-si faca publice lucrarile artistice, nu este nici o problema“.

„Lucrarile sint secrete, de ce sa ridem de ele?“

Ministrul nu a semnat insa nici un act pe care sa-l trimita in judete si, in consecinta, „daca nu exista un ordin scris, Ťverba volantť“. „Confidentialitate exista, deci nu vad care este problema. De ce sa nu recunoastem ca avem si astfel de probleme in educatie?“, sustine Georgiana Iorgulescu, director executiv la Centrul de Resurse Juridice.

Oficialii ministerului isi motiveaza masura prin faptul ca lucrarile elevilor sint secrete. „Este vorba despre principiu. Lucrarile copiilor sint secrete si este inadmisibil sa ridem de ei. Este suficient ca ridem de adultii care nu stiu sa vorbeasca. Plus ca perlele nu fac parte din meseria profesorilor. Ei s-au dus la examen sa evalueze, nu sa copieze perle“, ne-a declarat Liliana Preoteasa, directoare in cadrul Ministerului Educatiei.

Inspectorii asculta

Inspectorii nici nu se gindesc sa iasa din cuvintul ministrului. Chiar li se pare o idee foarte buna, cu toate ca „perlele sint culese din lucrari probabil de dinainte de ’89“, dupa cum spune Camelia Gavrila, inspectorul scolar general din Iasi.

„Eu i-am dat dreptate ministrului. Si in unele situatii nu este nevoie sa astepti un ordin scris ca sa treci la treaba. Nu am avut timp sa o transmit (decizia - n.r.), dar nu este timpul pierdut; saptamina asta se dau probele orale“, spune Emil Popoiu, seful Inspectoratului Scolar din Vrancea. Totusi, Popoiu a inteles ca „doar pe timpul examenelor nu avem voie sa le dam, dar dupa nu este nici o problema. Avem toata vara la dispozitie ca sa ridem“.


Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 26.06.2006 23:24 | 647 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

27.06.2006 08:55 corina_jga

Ne place sau nu, perlele, in marea lor majoritate, semn al eficientei muncii noastre, al influentei societatii asupra copiilor si asupra "starii de sanatate a generatiei lor". Trebuie totusi sa fie cunoscute, daca nu pentru momentul hazliu pe care il provoaca, atunci pentru ceea ce transmit ele in fond. Toate lumea isi aduce aminte de Baltagul povestit in stilul stirilor de la ora 5.(suradeti amar?)

Eu, personal, folosesc la clasa perlele de la bacalaureatul francez ca moment de incalzire. Pe de o parte se poate chema lucru pe text si pe de alta parte motiveaza copii sa vorbeasca, sa-si exprime parerea. Le cer sa justifice de ce fraza respectiva este perla si uite asa ajungem sa facem moment de ora de comunicare si ora de civilizatie si cultura generala. Obiectivele mele sunt atinse iar elevii sunt incantati, pentru ca textul respectiv este scris de cei ca ei, nu neaparat de vreun scriitor prafuit.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN