Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Copiii cu deficienţe, antrenaţi în activităţi de dezvoltare a intelectului "Solstiţiul de vară" - un

D-na director Zoe Piontchevici priveşte această acţiune ca una dintre cele mai importante oportunităţi pentru instituţia pe care o conduce de încurajare şi dezvoltare a practicilor incluzive.


Unul dintre obiectivele-ţintă, pe lângă manifestarea talentului autentic, socializarea copiilor deficienţi cu cei nedeficienţi, realizarea activităţilor extracurriculare de către personalul didactic şi dezvoltarea capacităţilor manageriale ale şcolii, este şi întâlnirea între profesori şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi parteneriat cu cadrele didactice de la alte şcoli speciale sau de masă, pentru a introduce abordări de predare mai flexibile.



Gândită şi construită ca o activitate extracurriculară şi ca o continuare a proiectelor anterioare, ediţia a IV-a a experimentului de creativitate a reunit, prin intermediul atelierelor de creaţie artistică, copii cu deficienţe de auz de la şcolile cu predare în limba română şi maghiară, copii cu deficienţe de vedere, cu deficienţe mentale şi motorii, cu deficienţe asociate sau multiple, împreună cu copii fără deficienţe de la şcolile de masă.



Experimentul promovează spiritul de solidaritate, de toleranţă, de muncă şi spirit de echipă şi ajutor reciproc, având la baza cooperarea şi nu competiţia cu scopul stabilirii unei ierarhii. Şcoala specială i-a avut ca invitaţi pe copii de la şcoala de masă, cu care a dezvoltat în timp parteneriate în alte domenii decât cel artistic: Liceul "Mihai Eminescu", Şcoala cu clasele V-VIII "Simion Bărnuţiu".



Copiii s-au cunoscut, au lucrat împreună la diverse ateliere, au pictat, au modelat, au desenat pe asfalt şi mai ales s-au simţit bine, împărtăşindu-şi reciproc cunoştinţele şi dexterităţile. În încheiere, ei au fost distinşi cu diplome şi premii. Elevii Şcolii Speciale pentru Deficienţi de Auz Nr. 1 au finalizat la acest sfârşit de an şi revista şcolii "Bravo", aflată deja la numărul 4, prin care elevii îşi valorifică cunoştinţele de operare cu calculatorul şi internetul şi care ilustrează cele mai importante şi mai reuşite activităţi din acest an şcolar.



Colectivul de redacţie este format din elevi ai clasei a VIII-a şi profesori, având şi colaboratori din afara şcolii - elevi cu deficienţe de auz incluşi în şcoala de masă, care participă la programele de recuperare a auzului şi limbajului în cadrul Şcolii Speciale.
Astfel de acţiuni sunt întotdeauna bine-venite şi ar trebui organizate mai des!
"Romania libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 27.06.2006 11:28 | 1810 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN