Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIVECO România sprijină olimpicii români la geografie


SIVECO Romania, AltFactor, SpiderNet, Litera International sunt susţinătorii echipei olimpice care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Geografie, organizată anul acesta în perioada 28 iunie -3 iulie la Brisbane, Australia. Acest concurs îşi propune să îi ajute pe elevii pasionaţi de geografie din întreaga lume să se cunoască şi să contribuie la creşterea calităţii acestei discipline la nivel preuniversitar.

Suportul oferit de SIVECO Romania olimpicilor români la geografie face parte din seria de iniţiative ale companiei pentru susţinerea elevilor pasionaţi de software educaţional.

Din partea României, la GeoOlympiad participă cei mai buni elevi la această disciplină, calificaţi în urma etapelor judeţeană şi naţională a olimpiadei de geografie: Ioana Ioanoavici (Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Bucureşti), Alexandra Popescu (Colegiul Naţional Cantemir Vodă, Bucureşti), Alexandra Petrescu (Colegiul Naţional I.L. Caragiale, Ploieşti) şi Anda Beretzki (Liceul Grigore Moisil, Timişoara). Elevii români sunt Reprezentanţii României sunt coordonaţi de Conf.Univ.Elena Matei (Universitatea Bucureşti, Facultatea de Geografie) şi de Conf. Univ. Constantin Vert (Universitatea de Vest, Timişoara).

Probele peste care vor trebui sa le parcurgă concurenţii la Olimpiadă sunt atât teoretice cât şi practice (multimedia, orientare pe teren).

“Geografia este mai mult decât o simplă disciplină care se poate învăţa la şcoală. Este disciplina care ne vorbeşte despre fenomene naturale şi economice, despre tipologia, obiceiurile şi cultura oamenilor de pe diferite continente. Geografia este fascinanta poveste unei lumi aflată într-o continuă schimbare. SIVECO România încearcă să redea “viaţa” acestei discipline într-un mod dinamic, atractiv, multimedia, lecţiile AeL realizând tranziţia de la modul static de a învăţa această materie la metoda interactivă, experimentală. Sperăm că am reuşit să cultivăm pasiunea acestor copii, care este reală şi demonstrată de efortul lor de a participa la concursurile naţionale şi internaţionale, şi susţinută de implicarea activă a profesorilor. Noi încurajăm această pasiune şi sprijinim efortul elevilor şi profesorilor de a face performanţă în concursurile internaţionale”, declară Radu Jugureanu, eContent Manager la SIVECO Romania.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 27.06.2006 22:49 | 768 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN