Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Diferenta de pret pentru PC-urile mai performante se poate plati in 12 rate

Subventia de 200 de euro acordata elevilor si studentilor cu posibilitati materiale reduse pentru achizitionarea de calculatoare poate fi utilizata numai in perioada iunie-august a acestui an. Pentru acest an, Guvernul Romaniei a alocat un buget de 5,6 milioane euro, astfel incat valoarea cumulata a fondurilor alocate in acest scop, in cei trei ani de desfasurare a actiunii, este pana in acest moment de 15,6 milioane de euro, bani ce vin sa ajute 78.000 de elevi si studenti sa-si cumpere calculatoare.
Trebuie spus de la inceput ca legislatia aferenta cere companiilor participante in proiectul "Euro200" sa acorde o garantie de minimum 2 ani, iar componentele utilizate in configuratii sa fie absolut noi.
In primele doua editii ale programului "Euro200", peste 40% din totalul celor 50.000 de calculatoare destinate elevilor cu posibilitati materiale reduse au provenit din reteaua Flamingo. Performanta configuratiilor alese si modul direct, deschis de abordare a utilizatorilor au fost principalii factori care au generat acest succes.
Si in acest an, Flamingo ofera configuratii performante, bazate pe procesoare Intel Celeron D, fapt ce le confera stabilitate, fiabilitate si o protectie superioara impotriva atacurilor informatice, transformandu-le in solutii foarte bune pentru utilizatorii entry-level.
De asemenea, tinand cont de scopul, dar si de posibilitatile financiare ale elevilor vizati in acest proiect, oferta Flamingo completeaza subventia guvernamentala printr-o serie de facilitati acordate exclusiv elevilor admisi in acest program. Este vorba, in primul rand, despre acordarea unor reduceri de pret substantiale fata de pretul de lista, la care se adauga un sistem de plata in 12 rate a diferentei de pret, pentru configuratiile mai complexe.
Trebuie spus ca este vorba oricum despre calculatoare cu performante si configuratii ce depasesc pragurile minime obligatorii, prevazute in legea aferenta programului "Euro200", iar garantia este extinsa la 3 ani. Mai mult, Flamingo ofera si posibilitatea de upgrade (schimbarea in timp a componentelor calculatoarelor cu unele noi, in functie de cresterea cerintelor de utilizare comparativ cu nivelul curent de performanta).

"Romania Libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 28.06.2006 09:12 | 569 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN