Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

A murit in drum spre Bac


Marian Voicu, in varsta de 45 de ani, era politist comunitar si a invatat la Grupul Scolar Industrial "Dimitrie Gusti", in regim fara frecventa. Barbatul trebuia sa sustina examenul de limba romana impreuna cu fiul sau, absolvent al clasei a XII-a in aceeasi scoala.

"Cand si-a dat seama ca ii este rau, baiatul a chemat Salvarea, care a ajuns dupa 45 de minute, dar tatal lui murise deja. Din cate spunea baiatul, tatal s-a simtit rau si cu o zi in urma", sustine Mircea Iliev, presedintele comisiei de Bacalaureat de la "Dimitrie Gusti". In ciuda celor intamplate, baiatul a sustinut examenul, dar la o ora mai tarzie decat cea la care era programat.

Accidentata pe trecerea de pietoni

Alaltaieri, in prima zi de BAC, o tanara de la Grupul Scolar "Mihai Bravu", din Capitala, a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni, dupa ce a sustinut proba orala la limba si literatura romana.

Fata nu mai poate continua Bacalaureatul in aceasta sesiune. Desi ieri-dimineata se formase o comisie de examen, in prezenta careia tanara ar fi trebuit sa sustina restul probelor in spital, medicii au decis ca ea nu se simte suficient de bine pentru a continua examenele.

Prin urmare, eleva urmeaza sa participe la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, care va avea loc in luna august.

BAC in conditii de canicula

Tinand cont de temperaturile foarte ridicate inregistrate in aceasta perioada, Comisia Nationala de Bacalaureat a stabilit ca in toate centrele de examen sa fie asigurata asistenta medicala permanent. In sali trebuie sa existe apa atat pentru profesori, cat si pentru elevi, iar examenele sa se desfasoare in incaperi unde temperaturile nu sunt foarte ridicate.

De asemenea, inaintea probelor orale, candidatii isi pot astepta randul in interiorul liceului, si nu afara, in soare. In cazul in care temperaturile se mentin ridicate, elevii care participa la proba de educatie fizica vor fi programati in asa fel incat sa se evite perioadele foarte calduroase ale zilei.
"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 28.06.2006 16:08 | 768 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN