Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Iasi: 22 de milioane de euro pentru educatie

Anul acesta, judetul Iasi va primi 22 de milioane de euro pentru investitii in invatamantul preuniversitar. „La jumatatea lui 2008, fata invatamantului iesean va fi complet schimbata”, sustine Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi.

Seful Comisiei de Buget-Finante din cadrul Senatului, Varujan Vosganian, a anuntat ca Iasiul este al doilea judet din Romania intr-un clasament al fondurilor dedicate modernizarii invatamantului.

Vosganian avertizeaza ca suma este mai mare decat poate absorbi Iasiul in acest moment. De cealalta parte, Camelia Gavrila sustine ca mai este nevoie de alte 100 de milioane de euro si de inca 10 ani pentru a vorbi despre invatamant occidental la Iasi.

Cladirile-monument vor avea prioritate

„Este o situatie fara precedent, Iasiul urmand sa primeasca o suma pe care nu o poate absorbi in timp atat de scurt”, comenteaza liberalul Varujan Vosganian.

De cealalta parte, reprezentantii ISJ Iasi anunta ca fiecare banut este prevazut in unul dintre zecile de proiecte ajunse pe masa Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC).

Cele mai mari investitii se vor face, se pare, in consolidarea cladirilor, dar si in infrastructura.„Exista posibilitatea sa gasim greu firme de constructii cu personal calificat bun. Se stie ca multi meseriasi din acest domeniu au ales calea strainatatii. Vom gasi insa cu siguranta o solutie astfel incat banii sa fie cheltuiti pana la ultimul leu”, sustine Camelia Gavrila.

Un proiect important este refacerea anumitor cladiri de tipul „Spiru Haret”, scoli-monument. „O parte din lucrari vor fi terminate in toamna, o alta in 2007”, adauga reprezentanta ISJ Iasi.

Aceasta sustine ca pe lista de prioritati se mai afla achizitionarea a sase microbuze pentru transportul elevilor de la sate.
In teancul de proiecte, o suma impresionanta o vor absorbi grupurile scolare din judet.

In urmatorii doi ani, pe langa acestea se vor dezvolta adevarate campusuri scolare, internate, baze sportive si se vor moderniza laboratoarele. In plus, ISJ Iasi mai are ca prioritate demararea unui program de burse pentru copiii care nu au posibilitatea sa urmeze mai mult de 8 clase.

Proiectele invatamantului iesean mai prevad construirea unei cladiri noi pentru Grupul Scolar Economic nr. 2 din Iasi, foarte cautat de tineri in ultima perioada.

"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 28.06.2006 16:13 | 764 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

28.06.2006 18:10 nicoleta12

In loc sa se cumpere microbuze, mai bine s-ar renova scolile de la sate.Cel putin scoala in care predau are jalnic.Mai avem putin si ne cade tavanul in cap.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN