Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Burse private de 1 milion de euro pentru studentii clujeni

Valoarea nominala a bursei este de 800 de euro pentru un student pe parcursul unui an universitar, banii revenindu-i titularului in doua transe de 400 de euro, la sfarsitul fiecarui semestru, dupa cum a afirmat directorul holdingului "Polus", Arpad Paszkany, reprezentantul Fundatiei "Demjan Sandor". Organizatia este activa in mai multe tari din Europa Centrala si de Est si sprijina, prin actiunile ei de sponsorizare, lumea sportului, cea culturala si invatamantul universitar, implicit, cele privind nevoile sociale.
Demjan Sandor este unul dintre patronii consortiului multinational "Trigranit", companie ce cuprinde si holdingul "Polus". Proiectul de burse private initiat, ieri, la Cluj-Napoca, este unul permanent. "Aceasta bursa, pe care o vom numi "Studcard", pentru care pot sa aplice toti studentii, va fi acordata incepand cu anul universitar 2006-2007. Ea este oferita pentru acei solicitanti cu probleme sociale si cu merite la scoala si pentru promovarea anului de studii", a declarat presedintele COS, Iancu Serbanescu.
Fondul de 1 milion de euro va fi administrat de COS, care, in decursul acestei veri, va stabili seria de criterii si un regulament de acordare a burselor, "intr-un mod cat mai transparent". Cei de la "Polus" vor avea pretentia doar de a avea listele si datele personale ale bursierilor si modul de selectie al acestora.
"Fondul nu are de-a face cu nimeni din structurile de conducere ale universitatilor. Va fi valabil si pentru studentii de la institutiile de invatamant superior private", a afirmat Arpad Paszkany.
Potrivit sursei citate, acest proiect bursier ar putea fi extins si in alte orase din Romania, unde este prezent "Polus". Bursa nu este una de firma, corporativa, fiind legata si de prezenta companiei "Trigranit" la Cluj-Napoca, ce isi va face intrarea in Romania cu primul ei mare proiect.
"Romania libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 28.06.2006 16:29 | 1112 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN