Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Deturnarea "transportului" de perle romanesti

Chiar daca sistemul se lasa greu "penetrat", si scolile sunt, deseori, ca niste fortarete, tot se "scurg" informatii cu nemiluita, spre disperarea mai-marilor din invatamant, dar spre fericirea jurnalistilor si a opiniei publice. Toti ministrii care au trecut pe la "frun-tea" Educatiei au incercat sa-i aplice acesteia fel de fel de comprese, doar or lasa-o durerile. Unora le-a mai iesit oblojeala, altora nu.
Deocamdata, actualului ministru de resort, Mihail Hardau, i-au... iesit subiectele la istorie de la Testele Nationale. Adica, le-au aflat ziaristii inainte de a avea loc examenul. Domn' Hardau a sca-pat la mustata de-un sut din partea lui Tariceanu, iar acum sufla si-n iaurtul pe care Nastase il dadea, candva, elevilor.
Asa ca acum a "stropit" inspectoratele din tara cu-un ordin verbal, prin care se interzice "colectarea" perlelor de prin lucrarile elevilor. Adica, chestiile alea haioase pe care scolarii le scapa, spre marele haz al tuturor. E, acu' l-a apucat grija pe domn' ministru de bietii copii. Cica trebuie "protejati".
De parca perlele astea - care apar in reviste, ziare si carti inca de pe vremea cand Hardau nu era nici la cresa - au fost insotite vreodata de numele "fauritorilor" lor. A mai zis seful Educatiei din Romania, prin gurita unei directoare din minister, ca "lucrarile sunt secrete".
Ce dovada mai limpede ca oamenii astia vor sa puna prosopul pe tambalul invatamantului, de parca n-ar stii tot natul cat e de dezacordat si ce lautareste se canta la el. Ei cred ca daca nu "stralucesc" la vedere gafele ele-vilor - care, pana la urma, sunt semne ale proastei educatii -, o sa se creada ca scoala romaneasca s-a... renovat.
Dimpotriva, chiar astfel de ordine aberante sunt semnele unei "aflari in treaba" si tradeaza inca-pacitatea de a gasi solutii reale de reformare a invatamantului.
"Romania libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 28.06.2006 16:31 | 607 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN