Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

ÎNTÂLNIREA ANUALĂ A COPIILOR –

În acest an, întâlnirea reuneşte 75 de copii din cele 15 filiale, câştigători ai concursului privind drepturile copilului, desfăşurat în Bucureşti şi în 14 judeţe în perioada mai – iunie 2006. De asemenea, la aceasta ediţie, vor participa şi copiii din centrele educaţionale şi din cadrul programului pentru copii refugiaţi desfăşurat de Salvaţi Copiii.

Programul întâlnirii a inclus ateliere de lucru pe temele drepturilor copilului: dreptul la protecţie împotriva oricărei forme de violenta, dreptul la o familie, dreptul la educaţie si timp liber, dreptul la sănătate. Totodată, au avut loc concursuri cu tema Mesajul meu anti-violenţă pe diverse categorii: creaţie literară, desen, piese de teatru sau proiect dar şi concursuri recreative de dans şi karaoke.

Întâlnirea Anuală a Copiilor se înscrie în seria amplă de activităţi din cadrul proiectului educativ
„Şi noi avem drepturi” pentru promovarea Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la drepturile copilului. Participarea copiilor este unul dintre principiile de bază ale Convenţiei Naţiunilor Unite, reprezentând dreptul fundamental al acestora de a-şi exprima opinia în toate chestiunile care îi privesc.

Programul “Şi noi avem drepturi”, derulat la nivel naţional, include atât o componentă destinată elevilor, prin intermediul căreia este diseminat conţinutul Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului în cadrul dezbaterilor, concursurilor, publicaţiilor, cât şi o componentă destinată cadrelor didactice. Componenta a vizat şi a obţinut acreditarea programului de formare continu㠄Drepturile copilului” de către Centrului Naţional de Formare a Personalului, certificat prin decizia nr. 42 /10.05.2006 şi are ca scop pregătirea didacticienilor din învăţământul preuniversitar pentru promovarea drepturilor copilului începând cu anul şcolar viitor (2006-2007).


Salvaţi Copiii România, un membru activ al Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii este o organizaţie neguvernamentala, non-profit, bazată pe activitatea voluntară a membrilor săi, ce desfăşoară activităţi in beneficiul copiilor, in special celor aflaţi in dificultate. Înfiinţata în anul 1990, organizaţia are în prezent filiale în 15 judeţe, peste 6 000 de membri şi beneficiază de activitatea voluntara a peste 3500 de persoane. Programele organizaţiei Salvaţi Copiii monitorizează şi promovează drepturile copilului aşa cum sunt ele prevăzute în Convenţia Naţiunilor Unite privind Drepturile Copilului. De asemenea, Salvaţi Copiii este recunoscută pentru participarea sa activă şi capacitatea de coordonare în dezvoltarea studiilor şi strategiilor naţionale care au un impact direct în sistemul de protecţie a copilului în România.


Georgiana Dragu, Coordonator Comunicare, tel: 021 311 13 43, 0744 57603, (adresa de email este ascunsa din motive de securitate)


www.salvaticopiii.ro
Sursa: www.comunicate de presa.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 28.06.2006 21:21 | 1004 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN