Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Lupta cu emotiile

Dupa ce te-ai pregatit luni bune de zile pentru a asimila cunostinete pentru examenul de Bacalaureat, a venit momentul in care trebuie sa inveti cum sa faci fata emotiilor. Psihologii spun ca primul Ť hop ť in ziua de examen este chiar starea ta de spirit.

Nu te imbata cu iluzii!

Ť Fii optimist ! ť, iti vor spune, inaintea examenelor, mama, tata, vecinii, prietenii. Psihologul Mugur Ciumageanu propune insa gandirea cumpatata. Ť A gandi pozitiv este un cliseu si nu aceasta este solutia salvatoare ť, sustine el. Ciumageanu recomanda, in schimb, sa iti indrepti atentia atat asupra aspectelor bune ale nivelului tau de cunostinte, cat si asupra lacunelor pe care le ai. Iar daca ai un atac de panica inaintea examenului, nu este chiar un lucru rau. Acesta descarca adrenalina si declanseaza gandurile active, precizeaza psihologul. In felul acesta iti planifici mult mai bine actiunile si realizezi ca poti face fata situatiei fara prea mult ajutor din partea celor din jur.

“Probleme apar atunci cand concentrarea refuza categoric sa fie controlata si candidatul se pierde cu firea, acuzand blocaje de memorie”. In momente de acest fel, un exercitiu de respiratie poate sa-ti readuca echilibrul.

Atentie ! Ciocolata aduce insomnia

Sta in puterea ta sa dai o mana de ajutor organismului. In seara de dinaintea examenului nu consuma ciocolata !, este sfatul nutritionistului Mihaela Ionescu. Datorita excitantilor pe care-i contine, acest produs infraneza concentrarea si poate produce insomnie.

Specialistul recomanda o masa de seara bogata in glucide (carne, lactate), care ajuta la eliberarea unei cantitati mari de energie, o prajitura de casa si multe fructe. Un pahar de lapte caldut face minuni in momente de agitatie.

Fara calmante

Dupa cina, o scurta plimbare in aer liber si o muzica pe placul inimii sunt adevatare tonifiante pentru sistemul nervos. Este permisa o ultima privire de ansamblu peste materia de examn, deoarece in timpul somnului informatia este asimilata si stocata. Dar asta cu conditia sa nu depasesti ora zece cu nasul in carti. Foarte important, spune specialistul, este sa nu folosesti calmante. Organismul reactioneaza diferit la astfel de medicamente si pot aparea surprize neplacute.

"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 28.06.2006 23:42 | 1187 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

29.06.2006 11:21 discobolul

emotiile sunt inerente la orice testare la care ei parte.calitatea si intensitatea lor pot fii diferite in functie de PREGATIREA PE CARE AI DOBINDIT-O LA ACEL MOMENT.Cel nepregatit specific este stapinit de emotii conjuncturale de fatada care il determina sa adopte testarea cu mult aplomb si siguranta.Daca prinde o rezolvare pe care o poate rezolva este multumit.daca nu va fii convins ca pregatirea lui nu a fost la nivelul cerintelor minimale.Asadar leac al emptiilor il da stimulentul / mental/ material/moral/

0 0

19.01.2014 20:09 mafiotu25

asa este ,emotiile sunt mai mari cu cat persoana in cauza este mai nepregatita

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN