Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Bacalaureat fierbinte

O eleva de la Liceul din Vidra sustine examenul "maturitatii" pe patul de spital, dupa ce luni a dat nastere unui copil. Marti dupa-amiaza, doi profesori, impreuna cu vicepresedintele Centrului de Testare de la Grupul Scolar de Constructii-Montaj, Cristinel Stiru, au mers la Spitalul comunal Vidra, unde eleva a sustinut prima proba a examenului de la limba si literatura romana. Desi este intr-o situatie mai delicata fata de ceilalti colegi, tanara mamica a reusit sa ia nota sapte. "O eleva ce tocmai a nascut a insistat sa sustina examenul de bacalaureat. La spital se vor deplasa profesorii care o vor examina. Daca va putea sustine probele scrise la Centrul de la Grupul Scolar de Constructii-Montaj, va sustine examenul la Focsani. Cu bunavointa si rabdare se rezolva toate", a precizat Dan Popoiu, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Zilele acestea fata va sustine, tot de pe patul de spital, si proba orala la limba franceza.

Elev vrancean eliminat din examen din cauza telefonului

Un absolvent de clasa a XII-a va fi nevoit sa se prezinte la sesiunea din toamna daca doreste sa obtina diploma de bacalaureat, deoarece a fost eliminat din sala de examen. Astfel, daca in prima zi proba de la limba si literatura romana s-a desfasurat fara probleme, marti un elev a fost eliminat din examen dupa ce a incercat sa copieze. Elevul eliminat este Ionut Gelu N., de la Liceul Economic "Mihail Kogalniceanu", ce sustinea proba orala de la limba si literatura romana la Centrul de testare de la Liceul Economic din Focsani. Telefonul mobil este si motivul principal pentru care acesta a fost eliminat din proba de examen. Conform metodologiei, este interzis ca elevii sa aiba asupra lor mijloace electronice de calcul sau de comunicare cu exteriorul, manuale, caiete sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor si orice frauda sau tentativa de frauda se pedepseste cu eliminarea din examen. "Elevul a fost prins cu castile de telefon in urechi si a incercat sa fraudeze examenul de la limba si literatura romana. Profesorii examinatori au sesizat acest lucru si fapta elevului a fost analizata de comisie, care a decis sa fie eliminat din examen. Ne-a parut rau, dar a incalcat regulamentul. S-au afisat clar conditiile pe care trebuie sa le respecte atunci cand intra in sala de examen. In afara de acest elev, nu a mai picat nimeni", a precizat presedinta Centrului de la Liceul Economic, Daniela Sarghii. De asemenea, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, Dan Popoiu, a solicitat, in acest caz, un proces verbal, dar si o declaratie a elevului eliminat.

La Galati
patru sefi de comisii
au dat "tunuri"

Sustinerea examenului de bacalaureat la Galati a inceput cu mari probleme pentru conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, pentru ca presedintii a 4 comisii de examinare au lipsit de la prima proba a examenului, iar inspectoarea generala a fost nevoita sa numeasca in locul lor inspectori scolari pana cand Ministerul Educatiei va trimite in locul absentilor alti profesori universitari. Inspectorul general adjunct, prof. Mitica Dudau, crede ca cei patru sefi de comisii au absentat din cauza indemnizatiei prea mici pe care o primeste un profesor universitar pentru conducerea unei comisii de examinare.

Maicute, cadre militare si un fotomodel dau bacul la Suceava

Zece maicute de la Manastirea Moldovita, 25 de cadre militare, foarte multi oameni de afaceri si chiar un top-model de talie internationala, venit de la New York, trec prin emotiile bacului la Suceava. Acestia au absolvit Liceul Particular Numarul 1 si sustin examenele la Liceul cu Program Sportiv. Top-modelul, care are foarte multe contracte in strainatate, a absolvit anul trecut liceul nostru, dar nu a putut sustine atunci bacalaureatul, pentru ca a avut un turneu foarte important. Unul din motivele pentru care maicutele sustin examenul este acela ca in sistemul cleric ca sa fii promovat in ierarhie trebuie facuta dovada absolvirii cel putin a studiilor medii. De altfel, multi dintre cei care sustin examenul acum fac parte din acele categorii care, potrivit noilor reglementari armonizate celor europene, daca vor sa-si pastreze serviciul, trebuie sa aiba ca pregatire minimala liceul si, evident, diploma de bacalaureat. Cel mai in varsta candidat are spre 40 de ani. Din cei 5.601 candidati inscrisi la aceasta sesiune a bacalaureatului 400 au absolvit Liceul Particular Numarul 1.

Peste jumatate din liceenii galateni au luat note peste 8

Conform inspectoarei generale a ISJ Galati, prof. Tania Bogdan, coeficientul de promovabilitate la prima proba a bacalaureatului a fost la Galati de 98,28%, din cei 2.269 de candidati prezentati promovand prima proba eliminatorie 2.230. Dintre elevii care au trecut proba, 341 au obtinut medii cuprinse intre 5 si 5,99, 285 note intre 6 si 6,99, 366 au primit note intre 7 si 7,99, 373 au luat note cuprinse intre 8 si 8,99 si 865 au primit note peste 9.

In judetul Bacau, examen fara incidente

Aproape 5.500 de absolventi de liceu din judetul Bacau au intrat, de la inceputul acestei saptamani, in cea mai importanta competitie din viata lor. Sesiunea din acest an a examenului de bacalaureat a debutat cu proba orala eliminatorie la limba si literatura romana. Inspectorul scolar general Radu Ababei a tinut sa precizeze ca primele zile din acest examen au decurs fara probleme deosebite. "Nu au existat probleme organizatorice. Cat priveste rezultatele, am constatat cu surprindere ca s-au luat destul de multe note de zece", a mai adaugat Radu Ababei. Printre elevii care au luat ieri nota maxima la examenul oral de limba si literatura romana s-a aflat si Cristian Gelu Agrigoroaie, de la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" din Bacau. "Nu a fost greu. Am avut si noroc de subiecte care mi-au placut si pe care le-am invatat bine inainte de examen. La subiectele de pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii nu prea m-am uitat. Mi se pareau destul de dificile, mai mult ma demoralizau. Am invatat cum am stiut eu si vad ca a fost bine", ne-a marturisit ieri Cristian Gelu Agrigoroaie. Desi recunoaste ca este atras de limba si literatura romana, nu vrea sa urmeze o facultate de profil. "Mi-ar placea sa urmez fie aeronautica, fie constructiile, la Bucuresti. Nu sunt decis, deocamdata. Poate ca am sa dau la ambele facultati si ma voi decide apoi, mai tarziu, unde raman", isi mai facea planuri tanarul. Oralul la limba romana nu le-a adus viitorilor bacalaureati doar note de 10. Au existat si elevi care nu au reusit sa ii convinga pe profesorii examinatori ca stapanesc suficient de bine limba si literatura romana. Pentru ei, examenul de bacalaureat a durat doar o zi.
"Romania libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 29.06.2006 13:54 | 1242 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN